Norman Reedus

Norman Reedus

Datum narození: 6. 1. 1969
Místo narození: Hollywood, Florida
Profese: herec, model, fotograf

Související celebrity

Životopis

Norman Reedus se proslavil rolí drsňáka Daryla Dixna ve veleúspěšném apokaliptickém seriálu Živí mrtví. Zahrál si ve videoklipu Lady Gaga.

Herec, model a fotograf Norman Reedus je známý díky roli Murphyho MacManuse ve filmech Pokrevní bratři a Pokrevní bratři 2. Později se s rodinou přestěhoval do Los Angeles v Kalifornii. Nějaký čas žil i v Japonsku, Anglii a Španělsku. V Los Angeles pracoval v obchodě Harley-Davidson.

NORMAN REEDUS NA REXLEX.CZ

Model Reedus hrál s Cagem v 8 MM

Díky své hezké tváři se Norman Reedus zpočátku živil hlavně jako model. Pracoval např. pro Pradu, Alessandra Dell´Acqua, Durban, Levi´s nebo Lexus. Hrál také v mnoha videoklipech, jedním z nich je Judas od Lady Gaga nebo Violently Happy od Björk.

Dále Norman Reedus hrál v roce 2007 v Americkém Gangsetrovi nebo ve filmu 8 MM s Nicolasem Cagem. Proslavil se díky veleúspěšnému apokaliptickému seriálu Živí mrtví, kde dostal roli drsňáka s dobrým srdcem Daryla Dixna. Za svůj výkon byl opakovaně nominován na Cenu Saturn.

Ústřední postavu Norman Reedus ztvárnil např. v dramatech Hello Herman a Sky, v sci-fi thrilleru Povětří nebo v japonsko-čínském snímku Ôsama no kampô (漢方道).

Tělo si Reedus vyzdobil řadou kérek

Je také malíř, sochař a fotograf. Díla Normana Reeduse jsou k vidění v galeriích v New Yorku, Berlíně nebo ve Frankfurtu.

Norman Reedus se vyzdobil spoustou tetování - jménem svého otce na levé části hrudi, ďáblem na horní části pravé ruky, "Mingusem" v červené barvě na pravém předloktí, hvězdou na pravé ruce, dvěma démony na zádech, srdcem na pravém zápěstí či hadem na levé noze.

O NORMANU REEDUSOVI ČTĚTE ZDE>>

Dlouho udržoval milostný vztah s dánskou modelkou Helenou Christensen, s níž má syna Minguse Luciena Reeduse, který se narodil v roce 1999. V roce 2016 se partnerkou Normana Reeduse stala neměcká herečka a bývalá modelka Diane Kruger. V listopadu 2018 se páru narodila dcera.



 

Další Herci

zobrazit profil Petr Konáš
Petr Konáš
zobrazit profil Jan Zadražil
Jan Zadražil
zobrazit profil Zora Ulla Keslerová
Zora Ulla Keslerová
zobrazit profil Petra Špalková
Petra Špalková
zobrazit profil Kim Basinger
Kim Basinger
zobrazit profil Tereza Hofová
Tereza Hofová
zobrazit profil Johnny Galecki
Johnny Galecki
zobrazit profil Salma Hayek
Salma Hayek