Lemmy Kilmister

Datum narození: 24. 12. 1945
Datum úmrtí: 28. 12. 2015
Místo narození: Stoke-on-Trent, Velká Británie
Výška: 178 cm
Profese: zpěvák, baskytarista

Související celebrity

Životopis

Lemmy Kilmister se proslavil jako zpěvák a baskytarista metalové skupiny Motörhead. Známý britský bouřlivák podlehl 28. prosince 2015 agresivní rakovině.

Britský zpěvák, baskytarista a frontman slavné heavy metalové skupiny Motörhead Lemmy Kilmister měl rodné jméno Ian Frazer Kilmister. Kapelu založil v roce 1975 a byl jediným členem skupiny, který v ní působil po celou dobu její existence. Název Motörhead je odvozen ze slangového výrazu pro uživatele amfetaminu.

Lemmy Kilmister žil jako pravý rocker

Dne 28. prosince 2015 Lemmy Kilmister podlehl agresivní rakovině. Jen dva dny poté, co se oní dozvěděl.

Vyznával životní styl pravého rockera. Jeho život provázely drogy i alkohol. Jako hlavní autor kapely Lemmy Kilmister vytvořil mix metalu, punku a rock&rollu a ovlinil tak spoustu umělců tvrdé hudby. Legendární jsou i jeho výroky.

Po Kilmisterově smrti kapela skončila

Ještě 24. prosince 2015 Lemmy Kilmister oslavil 70. narozeniny. Členové kapely uvedli, že se v poslední době necítil dobře. Hodně zhubl a stále byl značně unavený, kapela ale byla uprostřed turné. V roce 2016 měli rockeři navštívit i Prahu, po smrti zpěváka však kapela oznámila konec.

Pohřeb Lemmyho Kilmistera proběhl 9. ledna 2016 na hřbitově Forest Lawn v kalifornském Hollywoodu. V přímém přenosu ho vysílal i web YouTube.com.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Josef Zíma
Josef Zíma
zobrazit profil Frank Sinatra
Frank Sinatra
zobrazit profil Láďa Kerndl
Láďa Kerndl
zobrazit profil Jessica Simpson
Jessica Simpson
zobrazit profil José Carreras
José Carreras
zobrazit profil Jacob Erftemeijer
Jacob Erftemeijer
zobrazit profil Lou Fanánek Hagen
Lou Fanánek Hagen