Alžběta Bartošová

Alžběta Bartošová

Datum narození: 17. 12. 1991
Přezdívka: Betka
Místo narození: Púchov
Profese: zpěvačka, herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Betka Bartošová, jejíž slibnou kariéru nastartoval muzikál, zazářila ve svém prvním celovečerním filmu Decibely lásky. Ztvárnila zde neteř herecké legendy Ivy Janžurové.

Zpěvu se Alžběta Bartošová věnuje už od šesti let. Prošla si několika soutěžemi, v nichž se umístila na vysokých příčkách. Slovácí ji označují za větší talent, než je Lucie Bílá. V roce 2011 dokončila maturitou Církevní konzervatoř v Bratislavě, kam se přesunula ze svého rodiště.

ALŽBĚTA BARTOŠOVÁ - TALENTOVANÁ SLOVENKA

Bartošovou pro Česko objevil David

Když zpěvák, textař a hudební podnikatel Michal David v roce 2011 na Slovensku objevil mladičkou Alžbětu Bartošovou, opět měl šťastnou ruku. Obsadil ji do role v divadle Brodway, zazpívala si Dorotku v muzikálu Kat Mydlář. Krásčina kariéra se tak rozjela i v Čechách. Zde si také našla přítele. Brousili si na ní zuby zpěváci Dan Hůlka, Petr Kolář i Marian Vojtko. Ale všichni proslulí šoubyznisoví svůdníci nedostali šanci. Betka si ale partnera vybrala, tanečníka Matěje Cichru.

Předtím, než Betku nalákal do Prahy Michal David, měla za sebou několik muzikálových rolí na Slovensku. Např. Smrt v muzikálu František z Assisi (Nová Scéna Bratislava) a bláznivku Radku v muzikálu Čajočky (Heineken Tower Stage Bratislava). Na prknech divadla Brodway hrála v muzikálu Janka Ledeckého Vánoční zázrak aneb Sliby se maj plnit o Vánocích v rolích sekretářky Moniky a SantaGirl.

Bartošová jako Angelika či Kleopatra

V roce 2012 přišla další příležitost v bratislavské Nové Scéně v představení Cigáni idú do neba, kde Alžběta Bartošová ztvárnila hlavní ženskou roli - Radu. Navíc se v Praze vracel muzikál Kleopatra. Následoval slavný francouzský muzikál Rómeo a Júlia, kde se Betka stala zřejmě nejmladší představitelkou lady Capuletové (divadlo Nová Scéna).

V Čechách se zabydlela. V Kongresovém centru v Praze obnovili muzikály prostřednictvím hitmuzikálu Mamma Mia!, kde Alžběta Bartošová dostala malou roličku Lisu. Na jaře 2015 rozšířila své zkušenosti o hlavní roli Elízy v další muzikálové klasice v libereckém divadle F.X.Šaldy - My Fair Lady. Pak již šla z role do role - Angelika, Kleopatra...

Betka Bartošová si zahrála i v seriálech

Na podzim 2015 se poprvé postavila před filmové kamery v roztančeném a rozezpívaném romantickém filmu Decibely lásky (2016) s hity Michala Davida. Je zde neteř herecké legendy Ivy Janžurové. Objevila se v seriálech Borgia či Modrý Kód.

O ALŽBĚTĚ BARTOŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi své koníčky řadí čtení, plavání, tanec a také dabing. Betčiným oblíbeným jídlem je knedlo vepřo zelo. Má ráda modrou barvu a její nejoblíbenější květinou je královská lilie.

Alžběta Bartošová má dva sourozence, starší sestru Barboru a mladšího bratra Filipa

Počátkem srpna 2022 se Alžběta Bartošová provdala za svého dlouholetého přítele Luboše.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Tamara Klusová
Tamara Klusová
zobrazit profil Filip Jankovič
Filip Jankovič
zobrazit profil Jana Yngland Hrušková
Jana Yngland Hrušková
zobrazit profil Domenico Martucci della Torre
Domenico Martucci della Torre
zobrazit profil Michaela Nosková
Michaela Nosková
zobrazit profil Jaromír Mayer
Jaromír Mayer
zobrazit profil Pavel Bobek
Pavel Bobek