Radim Schwab

Radim Schwab

Datum narození: 20. 7. 1978
Místo narození: Brno
Výška: 198 cm
Profese: zpěvák a tanečník
Znamení: Rak

Životopis

Fantom opery a hrabě Monte Christo. Obě známé postavy ztvárnil muzikálový herec Radim Schwab, který jako správný Brňák nezanevřel na své rodné město. Zviditelnil se ve sklepní scéně brněnského divadla Husa na provázku.

Zpěvák Radim Schwab v roce 2003 nastoupil do pražského divadla Ta Fantastika, kde jeho první rolí byl Mordred v muzikálu Excalibur. Později přibyly další muzikálové projekty: Láska je láska (On), Elixír života (Bugsy Siegel) a Obraz Doriana Graye (Alan, námořník). Stal se též posilou divadla Na Fidlovačce; předvedl se v muzikále Šumař na střeše (Motl) a v divadle Husa na Provázku v představení Velice modrý pták (Pán noci).

RADIM SCHWAB - DONAHA

Brněnský rodák Radim Schwab, jehož muzika okouzlila už jako děcko, navštěvoval hudebně-dramatické kurzy a bral hodiny tance a stepu. Bažil po brněnské konzervatoři, ale nevzali ho, tak se rozhodl studovat Střední integrovanou školu. Roku 1995 se dostal do Studia Dům Evy Tálské, kde ztvárnil několik prvních rolí. Později, tedy v roce 1997, byl přijat na Janáčkovu akademii múzických umění. Zde vystudoval obor činoherní herectví. Po úspěšném ukončení školy odešel do Prahy. V roce 2000 uspěl v konkurzu do muzikálu Monte Cristo, kde si zazpíval mladého Edmonda Dantése, což ho přimělo začít se učit zpěvu u profesora René Tučka. Na Brno Radim Schwab nezanevřel. Potvrzuje to jeho angažmá ve sklepní scéně divadla Husa na provázku.

 

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Denisa Grossová
Denisa Grossová
zobrazit profil Vendula Příhodová
Vendula Příhodová
zobrazit profil Markéta Konvičková
Markéta Konvičková
zobrazit profil Dasha (Dagmar Sobková)
Dasha (Dagmar Sobková)
zobrazit profil George Michael
George Michael
zobrazit profil Zdenka Trvalcová
Zdenka Trvalcová