Kristýna Hrušínská

Kristýna Hrušínská

Datum narození: 5. 3. 1985
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Kristýna Hrušínská studovala na průvodkyni, málem byla tenistkou, ale stala se herečkou. Jako představitelka další generace tak pokračuje v umění rodu Hrušínských. Jejími rodiči jsou Jan Hrušínský a Miluše Šplechová.

Už v 19 letech se Kristýna Hrušínská objevila v televizním seriálu Pojišťovna štěstí. šlo o její první filmovou roli. Nepočítáme-li ovšem Zpívánky v 80. letech a pořad Sama doma v 90. letech 20. století. Kristýna Hrušínská se přitom narodila roce 1985. Má sestru Barboru Hrušínskou, která se však na hereckou dráhu zatím nevydala.

Kristýna Hrušínská spěla ve zkouškách na DAMU a hrála v několika absolventských divadelních představeních, například ve Spalovači mrtvol Ladislava Fuchse. Ve filmové podobě Spalovače mrtvol exceloval její dědeček Rudolf Hrušínský st..

CO ŘÍKÁ KRISTÝNA HRUŠÍNSKÁ O SVÝCH PLÁNECH, JE ZDE

Z televizních filmů Kristýna Hrušínská měla roli snad v každém z dílů Stop života. Pozoruhodný je studentský film Hoteliér z roku 2013. Jedná se o dokument Josefa Abrháma ml., do něhož obsadil generaci svých rodičů včetně svého otce Josefa Abrháma st. Nechyběl Pavel Landovský a ani táta Jan Hrušínský, samozřejmě se svou dcerou Kristýnou Hrušínskou.

Film se zabývá především neskrývanými vztahy mezi protagonisty, vynikajícími autorskými herci. Poukazuje na realitu stárnutí, které ani herecké schopnosti nezastavily, a nemilosrdně odkrývá pohled autorit v oboru na současné filmové a divadelní dění.

Ohledně divadla má Kristýna Hrušínská štěstí na svou rodinu, především na rozhodnutí svého otce Jana Hrušínského založit Divadlo Na Jezerce v Praze 4. Stalo se jí domovskou scénou, a to i pro blízké kolegy ze stále více se prosazující herecké generace.

V Divadle Na Jezerce vstupuje Kristýna Hrušínská ve hře Kaviár nebo čočka, stála už na prknech Národního divadla ve Sluhovi dvou pánů.

 

Články o celebritě

Hvězda Primy Vlaďka Něrgešová: Volá policii po vzoru Žilkové Hvězda Primy Vlaďka Něrgešová: Volá policii po vzoru Žilkové Je známá svým obrovským smyslem pro humor. Teď moderátorka Laďka Něrgešová (48) posunula už tak dost... číst článek
Laďka Něrgešová reaguje na současný trend na TikToku: Vtipně si rýpla do Žilkové Laďka Něrgešová reaguje na současný trend na TikToku: Vtipně si rýpla do Žilkové Moderátorka Laďka Něrgešová (48) je známá svým obrovským smyslem pro humor. Nyní však posunula laťku... číst článek
Jste to vy, pane Šafránku? Pavel Kříž zaujal vzhledem Jste to vy, pane Šafránku? Pavel Kříž zaujal vzhledem Herec Pavel Kříž (62), jenž často pobývá v Kanadě, z českých filmů, seriálů i ze světa šoubyznysu sk... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Hruška
Miroslav Hruška
zobrazit profil Tessa Thompson
Tessa Thompson
zobrazit profil Trudie Styler
Trudie Styler
zobrazit profil Jiří Wohanka
Jiří Wohanka
zobrazit profil Jana Krausová
Jana Krausová
zobrazit profil Petra Vajdová
Petra Vajdová