Lucie Polišenská

Datum narození: 17. 5. 1986
Místo narození: Šumperk
Výška: 172 cm
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečku Lucii Polišenskou si do dramatu Kobry a užovky vybral scénárista a režisér Jan Prušinovský. Viděl ji hrát v divadle a hned věděl, že je to právě ona, kterou obsadil i do seriálu Autobazar Monte Karlo.

V rodném Šumperku Lucie Polišenská dvanáct let působila v místním dětském sboru Motýli. Vystudovala Střední zdravotnickou školu. Poté se nestala sestřičkou, ale vydala se na hereckou dráhu. DAMU v oboru činoherní herectví úspěšně absolvovala v roce 2009.

LUCIE POLIŠENSKÁ A DESET PIV

Do angažmá v Divadle na Vinohradech nastoupila v sezóně 2009/2010. Zde ztvárnila několik rolí v inscenacích, jako jsou např. Ideální manželVěc Makropulos. Hostovala ve Stavovském divadle, působila také v Činoherním Studiu Ústí nad Labem nebo v Divadle Na Hraně. Za zmínku stojí i její účinkování na Letních shakespearovských slavnostech, kde ztvárnila roli Lucie ve hře Komedie omylů.

V roce 2015 se Lucie Polišenská dostala do širší nominace na Cenu Thálie za hlavní roli v inscenaci Noční motýl, kterou v kladenském Městském divadle nastudoval režisér Dan Špinar. V ní hraje Martu Dekasovou, kterou ve filmové verzi z roku 1941 ztvárnila Hana Vítová. V Národním divadle nastudovala role v inscenacích Láska a informace či Zemětřesení v Londýně.

Na filmovém plátně Lucie Polišenská debutovala ve snímku Dušena Kleina Svatba na bitevním poli (2007). Dále následovaly role ve filmu Ireny Pavláskové Bludičky (2010) a v televizním snímku Případ pro rybáře (2013). Větší role se dočkala od Jana Prušinovského, to a v dramatu Kobry a užovky (2015). Zde si zahrála po boku slavných bratrů Matěje Hádka a Kryštofa Hádka.

O LUCII POLIŠENSKÉ ČTĚTE ZDE>>

Nováčkem Lucie Polišenská již tehdy nebyla ani s seriálové tvorbě. Objevila se v povídkovém seriálu Čapkovy kapsy (2010). Zdatně sekundovala skvělým kolegům Jaroslavu Pleslovi a Petru Čtvrtníčkovi v komediální sérii Jana Prušinovského Autobazar Monte Karlo (2015). Výraznou roli dostala v Ohnivým kuřeti TV Prima. Neminula ji ani role ve Slunečné (2019)

 

 

Další Herci

zobrazit profil Jan Jankovský
Jan Jankovský
zobrazit profil Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
zobrazit profil Pom Klementieff
Pom Klementieff
zobrazit profil Claudia Cardinale
Claudia Cardinale
zobrazit profil Veronika Jeníková
Veronika Jeníková
zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Halle Bailey
Halle Bailey
zobrazit profil Brigitte Bardot
Brigitte Bardot