Eva Nosálková-Leinweberová

Eva Nosálková-Leinweberová

Datum narození: 27. 2. 1973
Místo narození: Olomouc
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Eva Nosálková-Leinweberová svůj osobitý komediální talent předvedla jak na filmovém plátně, tak v oblíbeném seriálu Autobazar Monte Karlo.

Eva Nosálková se objevila ve filmu Jana Svěráka Vratné lahve (2006), kde hlavní role postarších manželů neopakovatelně ztvárnili Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová. Herečku Evu Nosálkovou – Leinweberovou si můžete vybavit ze seriálů Letiště, Soukromé pasti, Comeback či Sanika 2, kde jí na ústředně záchranné služby šéfovala Zlata Adamovská. Dále si Nosálková zahrála v komediálních sériích, jako jsou Neviditelní, kde zazářili herci Jiří Bartoška, Luděk Sobota či Ivana Chýlková.

EVA NOSÁLKOVÁ-LEINWEBWROVÁ - ŠÍLENSTVÍ

V 2015 jste její herecký talent mohli obdivovat hned ve dvou seriálech – Doktor Martin (v hlavní roli Miroslav Donutil) a v komediální sérii režiséra Jana Prušinovského Autobazar Monte Karlo (zde excelovali Jaroslav Plesl s Petrem Čtvrtníčkem, jímž zdatně sekundovala herečka Lucie Polišenská).

Na stříbrném plátně si na Evu Nosálkovou jistě vzpomenete ve snímcích Účastníci zájezdu či Ženy v pokušení, kde vytvořila manželský pár s hercem Martinem Pechlátem. Roli Nosálková dostala také od scénáristky a režisérky Marty Novákové v jejím dramatu 8 hlav šílenství (2016). Hlavní představitelku zde ztvárnila zpěvačka Aneta Langerová; hudbu si střihla neotřelá Vladivojna La Chia.

Na divadelních prknech se herecký talent Eva Nosálkové osvědčil na několika scénách: Nablízko, Divadlo Komedie, Divadlo Kalich, Klicperovo divadlo Hradec Králové, Divadlo Minor.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Nosálková-Leinweberová
Eva Nosálková-Leinweberová
zobrazit profil Timothy Olyphant
Timothy Olyphant
zobrazit profil Kateřina Macháčková
Kateřina Macháčková
zobrazit profil Marek Vašut
Marek Vašut
zobrazit profil Michaela Doležalová
Michaela Doležalová
zobrazit profil Jiří Voskovec
Jiří Voskovec
zobrazit profil Klaudia Dudová
Klaudia Dudová
zobrazit profil Tereza Nvotová
Tereza Nvotová