Vladimír Polívka

Datum narození: 5. 6. 1989
Místo narození: Ženeva, Švýcarsko
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herec Vladimír Polívka pochází z umělecky založené rodiny. Otec je skvělý „komediant“, moderátor a režisér Bolek Polívka, matka francouzsko-česká herečka Chantal Poullain.

Poprvé se herec Vladimír Polívka na stříbrné plátno dostal společně se svým slavným otcem Bolkem Polívkou ve výpravné české pohádce Řachanda (2016). Vtipný snímek je obdivuhodný dokonalými kostýmy, na jejichž tvorbě se podílel i v Hollywoodu uznávaný maskér Josef Rarach. Pohádka má hvězdné obsazení. V hlavní roli princezny uvidíte krásnou Denisu Pfauserovou. Prostě se tam sešla opravdová herecká smetánka: Oldřich Kaiser, Vilma Cibulková, Jan Hrušínský, Jaromír Nosek, Petr Čtvrtníček, Ester Kočičková. A některé postavy nadabovali Jiří Lábus, Petr Rychlý nebo Ondřej Sokol.

JAK VLADIMÍRA POLÍVKU POUČILA MÁMA CHANTAL

Hlavní roli si Vladimír Polívka střihnul v dramatu Místa (2014). Vidět jste ho mohli dále v televizní komediální pohádce Zdeňka Trošky Strašidla (2016), v muzikálu s příznačným názvem Muzikál aneb Cesty ke štěstí (2014) nebo v TV snímku Zločiny v Polné (2016). Jeho talent se uplatnil v seriálech Kriminálka Anděl, Reportérka či Místo zločinu Plzeň. Na divadelních prknech se Vladimír Polívka předvedl v Klicperově divadle v Hradci Králové, v Dejvickém divadle a také v Národním divadle. Tam hrál například v inscenaci Vladimíra Morávka 1789 aneb Dokonalé štěstí či v Manon Lescaut v režii Daniela Špinara.

Se svými rodiči, herečkou Chantal Poullain a Bolkem Polívkou, strávil dětství v Brně. Závodně se věnoval snowboardingu a zajímala ho výtvarná tvorba. Studoval v Kanadě angličtinu. Po návratu se rozhodl pro herectví na DAMU.

O VLADIMÍRU POLÍVKOVI ČTĚTE ZDE>>

Přestože Vladimíra slavné příjmení spíše obtěžuje, se svou rodinou má výborné vztahy. Moc často se s příbuznými sice nevídá, ale vzájemná setkání si prý umí užít. Má pět sourozenců; nevlastních. Nejstarší je Kamila, kterou Bolek vychovával se Stanislavou Polívkovou. Dále je to též herečka Anna Polívková, dcera herečky Evelyny Steimarové. Bolek ještě své potomstvo rozšířil o syny Jana, Františka Antonína a dceru Marianu, které mu porodila Marcela Černá.

Vladimír Polívka chodil mj. s modelkou Karolínou Krézlovou, kterou koncem roku 2016 požádal o roku. Vztah ale místo svatby skončil rozchodem. Koncem léta 2017 byl fotografy přistižen, jak se líbá s krásnou kolegyní Brigitou Cmuntovou, v březnu 2018 opět s Karolínou Krézlovou.

 

Články o celebritě

V bytě Freimanové dnes dojde k vraždě! V bytě Freimanové dnes dojde k vraždě! Všímaví diváci to určitě hned odhalí! Televize Prima si pro natáčení 6. řady seriálu Polda, který st... číst článek
Hvězda Poldy Polívka: Vysněná krasavice ho stála majlant! Hvězda Poldy Polívka: Vysněná krasavice ho stála majlant! Herec Vladimír Polívka (34) si před rokem splnil sen. Nejenom, že si udělal řidičský průkaz na silně... číst článek
Polívka (74) na projekci nového filmu: Nejmladší dceru (16) dohazoval herci! Polívka (74) na projekci nového filmu: Nejmladší dceru (16) dohazoval herci! Propálil možná něco, co neměl. Herecká legenda Bolek Polívka (74) po středeční projekci filmu Sucho ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ulrike Kotajná
Ulrike Kotajná
zobrazit profil Jakub Kohák
Jakub Kohák
zobrazit profil Javier Bardem
Javier Bardem
zobrazit profil Jiří Wohanka
Jiří Wohanka
zobrazit profil Alois Švehlík
Alois Švehlík
zobrazit profil Elisabeth Moss
Elisabeth Moss
zobrazit profil Mark Kristián Hochman
Mark Kristián Hochman