Milan Chladil

Milan Chladil

Datum narození: 8. 2. 1931
Datum úmrtí: 28. 6. 1984
Místo narození: Brno
Profese: zpěvák
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Milan Chladil byl idolem mnoha žen a dívek. Působil tak od 50. let 20. století, od nichž se držel mezi československou špičkou populární hudby, do své smrti v roce 1984. Zvlášť jeho podmanivý baryton se vrýval do podvědomí.

Milan Chladil se narodil v roce 1931 v Brně a v moravské metropoli studoval konzervatoř, jíž dokončil v Praze. V Brně začala jeho pěvecká kariéra a rozvinula se v Praze díky Orchestru Karla Vlacha. Milan Chladil měl jazzovou průpravu.

V Orchestru Karla Vlacha v 50. letech vytvořil Milan Chladil oblíbené duo se zpěvačkou Yvettou Simonovou. Baryton Milana Chladila a alt Yvetty Simonové se zapsaly do paměti více než jedné generace. Mezi jejich největší hity patří písně O nás dvou, Sladké hlouposti, Dáme si do bytu či Sentimentální.

Milan Chladil s Yvettou Simonovou nebyli partnery jen na jevišti., ve své době spekulace rázně odmítali. Milan Chladil byl šťastně ženatý se manželkou Annou Chladilovou, s níž vychovával dceru Alexandru, dnes Grygarovou.

Milan Chladil byl neobyčejně aktivním zpěvákem, přitahovaly ho jiné žánry, než jen populární píseň. Milan Chladil spoluzakládal kapely, koncertoval v Německu a Rakousku. V 60. letech se objevil v několika filmech, například v roce 1963 v televizní Revue pro banjo.

Vášeň Milana Chladila pro jazz se promítla do jeho zájezdů, na než s sebou bral ještě v 70. letech zpěváka Rudolfa Cortése.

Jako sólista Orchestru Karla VlachaMilan Chladil na kontě přes 350 originálních písní. Spolupracoval i s dalšími orchestry, třeba s tím televizním. Milan Chladil zvyklý žít na plno náhle zemřel při návratu z vystoupení v Příbrami v roce 1984.

 

Články o celebritě

Umělci z Prahy měli na MDŽ žně! Kolik kasíroval Gott? Umělci z Prahy měli na MDŽ žně! Kolik kasíroval Gott? Dnes jsou ženy během svátku MDŽ obvykle obdarovány květinou či bonboniérou a po světě oslavují svá p... číst článek
Artur 50 let po tragickém skonu Jiřího Štaidla: Dědictví i starosti po mrtvém strýci! Artur 50 let po tragickém skonu Jiřího Štaidla: Dědictví i starosti po mrtvém strýci! Gottův dvorní textař a velký kamarád Jiří Štaidl (†30) by 22. ledna oslavil 80 let. A zároveň je to ... číst článek
Nestárnoucí Yvetta Simonová (93) je na sebe drsná: Denně cvičím, jinak bych se nehnula! Nestárnoucí Yvetta Simonová (93) je na sebe drsná: Denně cvičím, jinak bych se nehnula! Pěvecká hvězda 60. let Yvetta Simonová, která s Milanem Chladilem (†53) sklízela jeden úspěch za dru... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Elis Eliška Mrázová
Elis Eliška Mrázová
zobrazit profil Natálie Grossová
Natálie Grossová
zobrazit profil Jessica Simpson
Jessica Simpson
zobrazit profil Alicia Keys
Alicia Keys
zobrazit profil Vladimír 518
Vladimír 518
zobrazit profil Matěj Ruppert
Matěj Ruppert
zobrazit profil Marta Jandová
Marta Jandová
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová