Eva Puskarčíková

Datum narození: 3. 1. 1991
Přezdívka: Sluníčko
Místo narození: Jilemnice
Váha: 57 kg
Výška: 168 cm
Profese: biatlonistka

Související celebrity

Životopis

Biatlonistka Eva Puskarčíková, která se podílela na úspěších ženské štafety ve Světovém poháru, se kvalifikovala na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

S holkami ze štafety, tedy s Gabrielou Koukalovou Soukalovou, Veronikou Vítkovou, Jitkou Landovou a Lucií Charvátovou dosáhla Eva Puskarčíková, přezdívaná Sluníčko, svých velkých sportovních úspěchů.

Ač se účastnila ZOH v Soči 2014, MS a závodů Světového poháru, stupně vítězů Evě Puskarčíkové v individuálních závodech dlouho unikaly. Zato s národní štafetou má na kontě hned několik prvních míst. Pro svou první individuální medali - bronz - si dojela v prosinci 2016.

Eva Puskarčíková jezdí sprint i vytrvalostní závod. Biatlonu rodačka z Jilemnice a členka jabloneckého lyžařského klubu obětovala snad celý dosavadní život. Není tedy divu, že se kvalifikovala i na Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu 2018.

Biatlonu, konkrétně silovému tréninku běžkyň, se Eva Puskarčíková věnuje i na papíře. Napsala o něm závěrečnou práci na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. V jiném projektu zkoumala výkonnost střelce.

O EVĚ PUSKARČÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>> 

Ač si Eva Puskarčíková dává předsevzetí, že nebude jíst čokoládu, dlouho jí to prý obvyke nevydrží.

Eva Puskarčíková chodila mj. s Antonínem Hájkem, bývalým skonam na lyžích. V květnu 2019 se provdala za svého přítele Lukáše Kristejna.

 

 



 

Další Sportovci

zobrazit profil Lucie Eckertová
Lucie Eckertová
zobrazit profil Ondřej Němec
Ondřej Němec
zobrazit profil Tomáš Řepka
Tomáš Řepka
zobrazit profil Roman Čechmánek
Roman Čechmánek
zobrazit profil Jana Pechanová
Jana Pechanová
zobrazit profil David Krejčí
David Krejčí