Michal Šlesingr

Datum narození: 3. 2. 1983
Přezdívka: Boušek
Místo narození: Ústí nad Orlicí
Váha: 75 kg
Výška: 180 cm
Profese: biatlonista
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Biatlonista Michal Šlesingr, který v SP debutoval už roku 2001, na MS 2007 získal stříbrnou medaili ze sprintu a bronz z vytrvalostního závodu. Zlato mu vynesla smíšená štafeta na MS 2015.

S biatlonem Michal Šlesingr, přezdívaný Boušek, začínal v Letohradu. Svůj první závod ve světovém poháru si odběhl a odstřílel roku 2001. Zařadil se tak mezi české veterány tohoto sportu. Svou první olympiádu si odbyl roku 2006 v Turíně, kdy přispěl k šestému místu štafety.

MICHAL ŠLESINGR - ROZHOVOR ČTĚTE ZDE

Na kontě má Michal Šlesingr úspěchy z individuálních závodů: hned dvě medaile, stříbrnou a bronzovou, získal na mistrovství světa už roku 2007 v Itálii. Na ZOH ve Vancouveru 2010 skončil s českou štafetou sedmý, v Soči 2014 také nezabodoval. 

Z mistrovství světa ve Finsku 2015 si Michal Šlesingr odvezl zlatou medaili. Nejcennější kov vybojoval ve smíšené štafetě společně s Ondřejem MoravcemGabrielou Soukalovou Koukalovou a Veronikou Vítkovou.

Michal Šlesingr se stal jedním z nejvýraznějších bojovníků proti dopingu mezi biatlonisty. V letní přípravě před Zimními olympijskými hrami v Pchjongčchangu 2018 musel někdy improvizovat kvůli únavě, ale vážnější zdravotní problémy se mu vyhnuly.

O MICHALU ŠLESINGROVI ČTĚTE ZDE>>

Roku 2012 se Michal Šlesingr oženil. S manželkou Petrou má dceru Victorii (narozena 2013).

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Pavlovi přál i Procházka: Ať žije král! Dominátor ve flanelu, Vácha salutoval Pavlovi přál i Procházka: Ať žije král! Dominátor ve flanelu, Vácha salutoval Zápas roku vyhrál... Petr Pavel. Ve druhém kole prezidentských voleb generál porazil předsedu hnutí ... číst článek
Puskarčíková ukončí kariéru: Už nemůžu pomoct, jak bych si přála Puskarčíková ukončí kariéru: Už nemůžu pomoct, jak bych si přála Jako jedna z posledních z velmi úspěšné biatlonové éry nyní končí svou sportovní kariéru i štafetová... číst článek
Beznaděj, říká kouč biatlonistů po výbuchu. Mladíky dusí strach Beznaděj, říká kouč biatlonistů po výbuchu. Mladíky dusí strach Není na místě si cokoliv namlouvat. Mužská biatlonová štafeta ve složení Jakub Štvrtecký, Mikuláš Ka... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Hertl
Tomáš Hertl
zobrazit profil Franck Ribéry
Franck Ribéry
zobrazit profil Miroslava Knapková
Miroslava Knapková
zobrazit profil Jakub Vrána
Jakub Vrána
zobrazit profil Ivan Horník
Ivan Horník
zobrazit profil Nikol Kučerová
Nikol Kučerová
zobrazit profil Jáchym Suchánek
Jáchym Suchánek
zobrazit profil Alan Babický
Alan Babický