Luboš Veselý

Luboš Veselý

Datum narození: 30. 10. 1961
Místo narození: Ostrov nad Ohří
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Luboš Veselý na sebe upozornil hlavní rolí v normalizačním psychologickém dramatu Víta Olmera Antonyho šance. Herec byl manželem Ivy Pazderkové.

S herectvím Luboš Veselý začal v Ostrově nad Ohří, a to se souborem LŠU Minidiv pod vedením Soni Pavelkové, která jej připravovala na pražskou konzervatoř. Tam se sice dostal, ale nedokončil ji. Takže pak následovaly dva roky tehdy ještě povinné vojny (1981 až 1983).

Veselý prošel řadou divadelních scén

Hrál na mnohých prknech, co znamenjí svět: Divadlo na Okraji, A studio, HA Divadlo, Mahenovo divadlo, loutkové divadlo Radost, Divadlo v 7 a půl, Divadlo Husa na provázku. V roce 2004 se Luboš Veselý z Brna vrátil do Prahy, kde se stal členem souboru Švandova divadla.

Publikum mohlo Luboše Veselého vidět v inscenacích Casanova v lázních, Dorotka, Dávníkové, Kdo je tady ředitel, Škola pro ženy, Měsíc na vsi, Heda Gablerová, Bomby, prachy a láska, Strýček Váňa, Maškaráda či v inscenaci Idioti po boku Kláry Cibulkové.

V Sametových vrazích byl majorem

Velkou hereckou příležitost Luboš Veselý dostal od režiséra Víta Olmera ve filmové sondě do života mladých lidí v době normalizace Antonyho šance (1986), kde ztvárnil hlavní postavu.

Filmař Jiří Svoboda Luboše Veselého obsadil do svých snímků Skalpel, prosím (1985), Co Hedvika neřekla (1995), Udělení milosti se zamítá (2002) a Sametoví vrazi (2005), natočeného podle případu tzv. Orlických vražd, kde si zahrál majora Hoška. 

Režisér Pavel Jandourek mu nabídl úlohu ve Velkofilmu (2007), který volně vypráví o tradici českého animovaného filmu. Luboše Veselého jsme mohli vidět také v televizní komedii režiséra Rudolfa Tesáčka Houpací křeslo.

Luboš Veselý si zahrál i v Ulici

Luboš Veselý se objevil v televizních seriálech Dobrodružství kriminalistiky, Světla pasáže, Případy prvního oddělení, První republika, Cukrárna, Život na zámku, Kukačky či Ulice. Tam si zahrál nápadníka jedné ze seriálových dcer manželů Farských v podání Ondřeje Pavelky a Ilony Svobodové.

LUBOŠ VESELÝ - ORGIE NA VEŘEJNOSTI?

Ztvárnil také Franze Kafku, hlavní postavu televizního filmu Zdenka Potužila Franz a Felice (1992). Příležitost předvést svůj talent Luboš Veselý. dostal od Filipa Renče ve filmu Hlídač č. 47 (2008), kde zpodobnil rakváře Fahouna.

O LUBOŠOVI VESELÉM ČTĚTE ZDE>>

Herec Luboš Veselý byl tři roky ženatý s o 19 let mladší Ivou Pazderkovou.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Kavan
Ondřej Kavan
zobrazit profil Ivana Andrlová
Ivana Andrlová
zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Martin Pechlát
Martin Pechlát
zobrazit profil Jakub Janatka
Jakub Janatka
zobrazit profil Anastasia Hagen
Anastasia Hagen
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Adéla Gondíková
Adéla Gondíková