Jiřina Anna Jandová

Datum narození: 30. 9. 1988
Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka a skladatelka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a skladatelka Jiřina Anna Jandová je dcerou popové legendy Dalibora Jandy. Vystupuje nejenom jako host koncertů svého otce, ale také sólově.

Jiřina Jandová, která na hudební scéně používá jméno Jiřina Anna Jandová, s hudbou začala od malička. Jak se v jejím případě potvrdilo, „jablko nepadá daleko od stromu“. Takže její otec, popová legenda s proslulým chraplákem Dalibor Janda, může mít radost, že dcera jde v jeho šlépějích. Půvabná blondýnka již od dětství hraje na kytaru a na klavír.  Na oba nástroje se doprovází při svých vystoupeních. Od roku 2007 vystupuje nejen jako host v koncertním programu svého otce, ale i samostatně. Do povědomí hudební obce se dostala debutovými singly Tvář (hudbu si k němu složila sama, slova pro ni napsal textař Jan Krůta) a Šílená láska (na něm se autorsky podílel i Dalibor Janda). Obě skladby mají i videoklipové podoby. Dva roky nato bylo na světě její první album s názvem Tvář. Křtilo se ve známém klubu Lávka v Praze; jeho kmotry jsou Veronika Žilková, Ivan Mládek, Michaela Dolinová a skupina No Name. Na albu nechybí duet s otcem Daliborem Jandou.

JIŘINA ANNA JANDOVÁ A JEJÍ HYPOCHONDR

Druhé album Jandová vydala na jaře 2012, a to v produkci Dalibora Jandy a agentury Hurikán. Skladatelsky se na něm kromě Jiřiny podíleli také Dalibor Janda a Antonín Gondolán. Kmotry jsou tentokrát Antonín Panenka, Vojtěch Kotek, MUDr. Jan Cimický, Dalibor Janda. Začátkem roku 2014 Jiřina Anna Jandová a Dalibor Janda vytvořili a nazpívali novinkový hitový duet Pátý perný den. Na podzim 2015 vydala Jiřina třetí autorské album nazvané V muzeu lásky. Jeden z kmotrů alba, herec Vladimír Brabec při křtu pronesl: „Doufám, že Jiřinčino album se nebude líbit jen mladé generaci, ale i té starší.“

Dalibor Janda se svou ženou Jiřinou měli kromě dcery Jiřiny ještě syna Dalibora. Ten však ve svých jedenácti letech (roku 2003) spáchal sebevraždu.

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Viet Anh Doan
Viet Anh Doan
zobrazit profil Radek Faksa
Radek Faksa
zobrazit profil Michael Žantovský
Michael Žantovský
zobrazit profil Kamila Roubalová
Kamila Roubalová
zobrazit profil Jiří Nepomucký
Jiří Nepomucký
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Miroslav Poche
Miroslav Poche
zobrazit profil Karel Brückner
Karel Brückner