Štěpán Rímský

Štěpán Rímský

Profese: hudebník - fagot, kontrafagot a zobcová flétna

Související celebrity

Životopis

Hudebník Štěpán Rímský je synem písničkáře Petra Rímského a synovcem známého herce a dabéra Pavla Rímského. Talentovaný Štěpán hraje na fagot, kontrafagot a zobcovou flétnu.

Jak sám Štěpán Rímský připouští, pochází z „komediantské“ rodiny. „Jsou mezi námi muzikanti i divadelníci. Možná by se někde našel i nějaký cirkusák, ale o něm zatím nevíme,“ žertuje na svých internetových stránkách. Jeho děda Pavel Rímský byl režisér. Herci jsou jeho bratranci Prokop a Kryštof. S otcem, písničkářem a kytaristou Petrem Rimským, natáčel jeho album Zákon o zachování lásky. Na křtu si spolu improvizovaně zahráli v Malostranské besedě v Praze.

„Já jsem začal hrát na flétnu a k fagotu jsem přišel tak trochu jako slepý k houslím, když jsem se šel zeptat na konzervatoř, jestli by mě nevzali. Jenže zobcová flétna se na konzervatoři nestuduje. Tak jsem jim aspoň zahrál, oni zřejmě došli k názoru, že ve mně něco je, a předhodili mě profesoru Formáčkovi. Spolu jsme si zahráli na fagot, který jsem do té doby zblízka neviděl, a protože mi to šlo, pan profesor řekl, že mám v září nastoupit, vzpomíná muzikant, který na konzervatoři složil maturitu a pak i absolutorium. Ve studiu pak pokračoval na Janáčkově akademii múzických umění v Brně, kde získal titul bakalář umění, přešel na Hudební fakultu Akademie múzických umění v Praze.

Štěpán Rímský mezitím začal hrát v různých orchestrech a koncertních tělesech: Orchestr národního divadla, Smetanovi filharmonici Praha, Čeští symfoničtí sólisté, Dechový kvartet Per4Fagotti, Český národní symfonický orchestr, Ensemble 18+, Solistes Européens Luxembourg. Ve volných chvílích se rád věnuje i nehudebním zájmům, jako je florbal, filmy, ale rád si pohraje i s výpočetní technikou nebo s autem. Je milovník čaje a dobrého jídla.

DALŠÍ HUDEBNÍCI

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Robert Křesťan
Robert Křesťan
zobrazit profil Michal Dvořák
Michal Dvořák
zobrazit profil Jakub Kaifosz
Jakub Kaifosz
zobrazit profil Robert Burian
Robert Burian
zobrazit profil Michal Foret
Michal Foret
zobrazit profil Pavol Habera
Pavol Habera
zobrazit profil Martin Chobot
Martin Chobot
zobrazit profil František Soukup
František Soukup