Tomáš Dastlík

Datum narození: 27. 10. 1975
Místo narození: Pardubice
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herec Tomáš Dastlík za své působení na divadelních prknech získal již několik ocenění. Jeho herecké výkony mohli posoudit i televizní diváci - v seriálu TV Nova Ulice či Modré stíny z produkce ČT.

Tomáš Dastlík je v divadle jako doma. Není tudíž divu, že je za své výkony ceněn i odbornými porotami. Za ztvárnění Evžena Oněgina si roku 2012 odnesl několik hereckých ocenění; mimo jiné i za hlavní herecký výkon na Festivalu divadel Moravy a Slezska v Českém Těšíně. Za roli v Na větrné hůrce získal v roce 2013 nominaci na Cenu Thalie a Cenu Alfréda Radoka. Za výkon ve Strýčkovi Váňovi dostal v roce 2014 cenu za nejlepší herecký výkon na divadelním festivalu Kopřiva V Kopřivnici.

TOMÁŠ DASTLÍK A JEHO NOVÁCKÁ ŽENA

Ihned po škole nastoupil do angažmá ostravského Divadla Petra Bezruče, kde působil deset let, a v němž s úspěchem ztvárnil na čtyři desítky divadelních rolí. Mnohá z těchto představení byla uvedena v televizi jako divadelní záznam. Za zmínku stojí Cyrano nebo Evžen Oněgin, v nichž Tomáš Dastlík dostal hlavní roli. Skvěle se vypořádal i s postavami v dalších inscenacích: Revizor, Král Lear, Správkař, Figarova svatba, Na větrné hůrce, Limonáda, Idiot, Královna Koloběžka. V roce 2014 začal působit na volné noze v Praze, kde se zabydlel v Divadle na Vinohradech. Připomeňme hry Nevzdávej to!, Romeo a Julie, Láska na Krymu, Dvojitý agent.

Na televizní obrazovce se objevil v seriálu Černí baroni (2004). Rok poté se Tomáš Dastlík osvědčil v nekonečné novácké Ulici. Pak přišla Kriminálka Anděl s Martinem Stropnickým v hlavní roli, Přešlapy, Doktor pro zvláštní případy či Modré stíny. Tento seriál opanovali zejména herci Dejvického divadla v Praze: Miroslav Krobot, Klára Melíšková či Martin Pechlát.

Herec Tomáš Dastlík se narodil v Pardubicích. Vystudoval gymnázium a dvě vysoké školy, Univerzitu Pardubice (ekonomicko-správní fakulta) a JAMU Brno, kde byl přijat do ročníku Josefa Karlíka a Aleše Bergmana. O čtyři roky později studium úspěšně dokončil.

Tomáš Dastlík mluví anglicky, rozumí německy a rusky. Ve volném čase se věnuje hře na kytaru, foukací harmoniku, zpěvu, rybaření, potápění a všem druhům sportu - včetně bojových a adrenalinových.

O TOMÁŠI DASTLÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Dva dny před Štědrým dnem 2017 mu partnerka porodila prvního potomka. Synovi dali jméno Ondřej. V listopadu 2020 mu přivedla na svět syna Štěpána.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Županič
Ladislav Županič
zobrazit profil Ha Thanh Nguyen Špetlíková
Ha Thanh Nguyen Špetlíková
zobrazit profil Markéta Frösslová
Markéta Frösslová
zobrazit profil Matthew Perry
Matthew Perry
zobrazit profil Melissa Rauch
Melissa Rauch
zobrazit profil Marin Hinkle
Marin Hinkle
zobrazit profil Bětka Stanková
Bětka Stanková
zobrazit profil Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl