Jiří Sekáč

Datum narození: 10. 6. 1992
Místo narození: Kladno
Váha: 79 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Jiří Sekáč vystřídal několik týmů NHL a byl angažován i v KHL. Nevyhnula se mu však zranění. Zadostiučiněním se mu tak jistě stala nominace na ZOH v Koreji 2018.

V HC Kladno začal Jiří Sekáč řádit v roce 2000, tedy v osmi letech. Po kladenském zimním stadionu se proháněl devět sezon. Pak se v letech 2009 až 2011 objevil v juniorských ligách v zámoří. Do celku severoamerické NHL však kladenský rodák draftován tehdy nebyl.

JIŘÍ SEKÁČ ZBOŘIL REKORD VE VYTRVALOSTI

Českým reprezentantem se Jiří Sekáč stal na MS 18, hrál také v roce 2012 na MS 20, kde nasbíral 6 bodů za asistence. Pak následovala nabídka z NHL. V roce 2014 se seniorským národním týmem dobyl 4. místo na MS v běloruském Minsku. V 10 zápasech na šampionátu vstřelil 2 branky.

Z juniorských soutěží NHL se Jiří Sekáč vrátil do Evropy; angažoval ho HC Lev Poprad. Posléze se stěhoval do Prahy do týmu HC Lev Praha a v sezoně 2012/2013 do HC Sparta Praha.

V ročníku 2014/2015 Jiřího Sekáče angažoval Montreal Canadiens. Když dal první gól, měla z toho radost i jeho přítelkyně Dominika Koprová. Ještě v tomtéž ročníku ho Montreal vyměnil do Anaheim Ducks. Zde však jeho kariéru zkomplikovalo zranění kotníku ze zápasu proti Nashville Predators v listopadu 2015. Klub Anaheim Ducks se počátkem roku 2016 rozhodl Jiřího Sekáče vyměnit.

O JIŘÍM SEKÁČOVI ČTĚTE ZDE>>

Jiří Sekáč se tak stěhoval do Chicaga, aby zde hrál za Blackhawks po boku českého obránce Michala Rozsívala. Ani tam se útočník příliš neohřál. Blackhawks jej umístili na listinu volných hráčů, načež ho angažovala Arizona Coyotes. Tam narazil na krajany Martina Hanzala a Zbyňka Michálka.

Kvůli zranění se Jiřímu Sekáčovi nepodařilo dostat na MS v Rusku 2016. Krátce nato začal působit v KHL; podepsal smlouvu s ruskou Kazaní.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
zobrazit profil Jamie Vardy
Jamie Vardy
zobrazit profil Costa Nhamoinesu
Costa Nhamoinesu
zobrazit profil Ladislav Krejčí
Ladislav Krejčí
zobrazit profil Václav Pilař
Václav Pilař
zobrazit profil Lukáš Vácha
Lukáš Vácha
zobrazit profil Lenka Šmídová
Lenka Šmídová
zobrazit profil Aidin Mahmutovič
Aidin Mahmutovič