Stanislav Majer

Datum narození: 5. 6. 1978
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herec Stanislav Majer se široké divácké obci uvedl jako majitel hostince v seriálu Ulice. Zlomové pro něj byly role, které dostal od režiséra Jana Hřebejka. A posléze se vypracoval na „sexy detektiva“.

Vyučený truhlář Stanislav Majer se představil na prknech několika divadel: Divadlo Komedie, Divadlo Stará vodárna Louny, Multiprostor Louny Divadelního studia Továrna, Multiprostor v Lounech, posléze Činoherního studia Ústí nad Labem. V pražském Divadle Na zábradlí se stal členem stálého souboru roku 2012, kde jej přijali poté, co ukončil studia na DAMU. Jeho první role zde byla hned hlavní, a to v inscenaci Utěšitel v úpravě hry N. Westa Osamělá srdce. Vidět jste ho mohli v Asanaci Václava Havla, v Tartuffe Games, ve Višňovém sadu či v představení Šedá sedmdesátá.

STANISLAV MAJER - DLOUHÝ A VELIKÝ

Objevil se také v TV seriálech Zdivočelá země, Zázraky života, Sanitka, ale do širšího povědomí vešel až díky TV seriálu Ulice (2013) a Hřebejkovým filmům Odpad, město, smrt (2012) a Líbánky (2013).

Do povědomí širšího počtu diváků se dostal až díky seriálu Ulice, kde od roku 2013 ztvárňuje postavu majitele restaurace Michala Millera. Objevil se také v seriálech Zdivočelá země a Zázraky života. „Sexy Majer“ se z něj stal poté, co dostal role zejména detektivů. Třeba v Modrých stínech, kde je tvrdý a nekompromisní, ale přesto pro mnoho žen okouzlující.

První větší filmovou příležitost mu dal režisér Jan Hřebejk ve filmovém zpracování divadelní hry Odpad město smrt (2012) a v dramatu Líbánky (2013) po boku Ani Geislerové. Mnoho kritiků pak Stanislavu Majerovi předpovídalo slibnou hereckou budoucnost. Zahrál si v komedie Wilsonov (2015), a to spolu Vojtěchem Dykem, Jiřím Macháčkem a Janem Krausem. Vedle Kryštofa Hádka byl v titulcích hned na druhém místě napsán v historickém televizním dramatu Hlas pro římského krále (2016).

V komediální filmové pohádce Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha z téhož roku se Stanislav Majer ukázal spolu s celou škálou známých hvězd: Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Jiří Bartoška, Vica KerekesKlára Issová, Jaroslav Plesl, Pavel Liška, Marek Taclík, Bolek Polívka, Aňa Geislerová, Lucie Bílá, Alena Mihulová, Vojtěch Dyk, Petr Čtvrtníček.

Za vedlejší roli v historickém dramatu Krajina ve stínu (2020) byl Stanislav Majer nominován na Českého lva.

STANISLAV MAJER, TO JE ALE SEXY FEŠÁK

 

Články o celebritě

Hvězda seriálu Zákony vlka: Rybová během natáčení trpěla! Hvězda seriálu Zákony vlka: Rybová během natáčení trpěla! Druhá série seriálu Zákony vlka se stala sobotní jedničkou televize Prima. Čísla mluví jasně a detek... číst článek
Scenárista Kolečko: Vy říkáte nevěra? Já říkám láska všem! Scenárista Kolečko: Vy říkáte nevěra? Já říkám láska všem! Jako by tyhle dialogy psal sám život! Ten jeho. Scenárista Petr Kolečko (39) ve včerejším dílu Osady... číst článek
Natáčení druhé řady Zákonů vlka komplikoval mráz: Herci drkotali zubama! Natáčení druhé řady Zákonů vlka komplikoval mráz: Herci drkotali zubama! Při natáčení si to pěkně vyžrali. Linda Rybová (47) a Stanislav Majer (45) jsou hlavními postavami s... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Václav Jiráček
Václav Jiráček
zobrazit profil Robert Downey, Jr.
Robert Downey, Jr.
zobrazit profil Jan Tříska
Jan Tříska
zobrazit profil Tomáš Dastlík
Tomáš Dastlík
zobrazit profil Miroslav Donutil
Miroslav Donutil
zobrazit profil Vladimír Kratina
Vladimír Kratina
zobrazit profil Charlie Vickers
Charlie Vickers
zobrazit profil Kim Basinger
Kim Basinger