Jan Meduna

Datum narození: 12. 2. 1982
Místo narození: Praha
Profese: herec, muzikant
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Jan Meduna, syn skvělého dabéra Jaromíra Meduny, byl nominován na Cenu Thálie 2015 za roli Viktora v inscenaci Viktor aneb Dítka u moci.

Začínal v Dětském studiu Divadla Labyrint. Po gymnáziu byl Jan Meduna přijat na DAMU, kterou absolvoval v roce 2006. Hrál v mnoha pražských i mimopražských divadlech, např. v Divadle ABC, v Činoherním klubu, v Národním divadle, ve Švandově divadle, v Libereckém divadle F. X. Šaldy, v Městských divadlech pražských.

JAN MEDUNA - HVĚZDA PŘÍPADŮ 1. ODDĚLENÍ

V roce 2011 se stal Jan Meduna členem souboru Divadla v Dlouhé, kde hned po svém nástupu dostal roli Václava Dubského v Našich furiantech. Zahrál si v řadě dalších představení, jako jsou mj. Tři sestry, Hráči, Tři mušketýři, O líné babičce. Na Cenu Thálie 2015 byl nominován za roli Viktora v inscenaci Jana Mikuláška Viktor aneb Dítka u moci.

Meduna zpívá a hraje i na trubku

Pokračoval také v práci se spolužáky z DAMU, seskupenými kolem režiséra Štěpána Pácla, kteří vytvořili divadelní společnost Masopust. Vedle činoherního herectví se Jan Meduna věnuje pohybovému divadlu - je členem souboru Veselé skoky. Navíc je i hercem hudebně zdatným, jak se potvrdilo třeba v Našich furiantech, kde zpívá a hraje na křídlovku. Na trubku hraje v kapele Fekete Seretlek, která se věnuje autorsky upravované lidové a etnické hudbě.

Herec Jan Meduna se předvedl i před kamerou. Poprvé to bylo v roce 2008, a to v historickém dramatu Tobruk režiséra Václava Marhoula, v němž ztvárnil hned hlavní roli.

Jan Meduna si zahrál též v Labyrintu

Natočil také několik televizních filmů. V roce 2009 dva: Rytmus v patách (po boku Vojtěcha Dyk, Mariky Šoposké a Vojtěcha Kotka) a Herbert v ringu (s Janem Dolanským, Martinem Dejdarem, Naďou Urbánkovou či Naďou Konvalinkovou). Jan Meduna si zahrál začínajícího detektiva v kriminálním seriálu České televize Případy 1. oddělení. Objevil se v seriálech Specialisté nebo Labyrint.

Jan Meduna pochází z herecké rodiny. Jeho otec je uznávaný dabér a herec Jaromír Meduna.

 

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Krobot
Miroslav Krobot
zobrazit profil Radúz Mácha
Radúz Mácha
zobrazit profil Sára Korbelová
Sára Korbelová
zobrazit profil Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
zobrazit profil Adrian Jastraban
Adrian Jastraban
zobrazit profil David Suchařípa
David Suchařípa
zobrazit profil Jana Šulcová
Jana Šulcová