Hana Holišová

Datum narození: 6. 8. 1980
Místo narození: Brno
Profese: herečka a zpěvačka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka a zpěvačka Hana Holišová, držitelka Ceny Thálie 2013 za roli v muzikálu Papežka, se dostala do povědomí diváků rolí v seriálu Ulice TV Nova.

Půvabná brunetka Hana Holišová, dcera dirigenta Evžena Holiše a sólistky Hany Horké, vystudovala Střední pedagogickou školu v Boskovicích a poté absolvovala studium činoherního herectví na brněnské JAMU. Jejím profesionálním debutem byla role Kathy Seldenové v muzikálu Zpívání v dešti v ND Brno, zde následovaly inscenace Divotvorný hrnec a Kristián, dále na NS v Bratislavě Hair (Jeanie), inscenace v Divadle Bolka Polívky (Variace na chlast a Už troubějí). V Hudebním divadle v Karlíně nastudovala roli Aleny v muzikálu Noc na Karlštejně, za níž byla nominována na cenu Thálie 2004. V roce 2005 nastoupila do stálého angažmá v Městském divadle Brno. Hostuje mj. v Divadle pod Palmovkou. V roce 2013 získala Cenu Thálie za ztvárnění hlavní role Jany v muzikálu Papežka. Nominována byla také v roce 2016. Cenu Thálie nezískala.

HANA HOLIŠOVÁ PROZRADILA TAJEMSTVÍ

Na filmovém plátně se Hana Holišová poprvé objevila v roce 1981 v Tankovém praporu Víta Olmera, který svůj film natočený podle nejznámější knihy Josefa Škvoreckého skvěle obsadil (Lukáš Vaculík, Roman Skamene, Vítězslav Jandák, Miroslav Donutil, Martin Zounar, Václav Vydra, Michal Suchánek). Dále Hana Holišová hrála ve snímcích Brak (2002) a Anglické jahody (2008). Role dostala v několika televizních seriálech. Jmenujme například Rodinná pouta, 3+1 s Miroslavem Donutilem, Velmi křehké vztahy, Policie Modrava, Labyrint či Ulice (zde po boku Tomáše Dastlíka a Aleše Hámy).

Hana Holišová zazářila v show TV Nova Tvoje tvář má známý hlas. V roce 2016 ji vyhrála. Ve finále se střetla s Ivou Pazderkovou, Ivanou Chýlkovou a Davidem Krausem. (Vše o pořadu Tvoje tvář má známý hlas najdete zde).

V osobním životě Hana Holišová zatím nemá rodinu - jako je tomu v seriálu Ulice - ale přítele. Je jím tanečník Tomáš Smička, expartner zpěvačky Kamily Nývltové.

 

 

Články o celebritě

Seriál Ulice se vysílá už 18 let: Jak se herci změnili?   Seriál Ulice se vysílá už 18 let: Jak se herci změnili?   Na oslavě nekonečného seriálu Ulice se sešli všichni! Stálice, herci, kteří se natáčením jen mihli, ... číst článek
Burešová a ceny Thálie: Dopis, který ji málem sundal ze židle! Burešová a ceny Thálie: Dopis, který ji málem sundal ze židle! Už koncem září se budou rozdávat prestižní ceny Thálie umělcům, kteří na divadelních prknech potili ... číst článek
Seriál Ulice slavil 19. sezónu: Hluboký výstřih Lucie Vondráčkové, Anna Fixová k nepoznání! Seriál Ulice slavil 19. sezónu: Hluboký výstřih Lucie Vondráčkové, Anna Fixová k nepoznání! Osmnáct let! Tak dlouho se natáčí seriál Ulice, ve kterém se vystřídala už řada herců a hereček. Od ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Lukáš Duy Anh Tran
Lukáš Duy Anh Tran
zobrazit profil Jitka Schneiderová
Jitka Schneiderová
zobrazit profil Oldřich Navrátil
Oldřich Navrátil
zobrazit profil Barbra Streisand
Barbra Streisand
zobrazit profil Owen Wilson
Owen Wilson
zobrazit profil Michaela Badinková
Michaela Badinková
zobrazit profil Ha Thanh Nguyen Špetlíková
Ha Thanh Nguyen Špetlíková
zobrazit profil René Slováčková
René Slováčková