Saskia Burešová

Datum narození: 29. 7. 1946
Místo narození: Tornaĺa
Profese: hlasatelka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Saskia Burešová je známá televizní hlasatelka. Televizní obrazovku neopustila dlouhá desetiletí, desítky let vydrželo její manželství s režisérem Petrem Obdržálkem. Saskia Burešová hrála i v několika filmech.

Jiná než celoživotní branže se Saskii Burešové příliš nedařila. Sice pro nejednu ženu může být Saskia Burešová vzorem, pokud jde o štíhlost postavy a bohatost kadeří. Ale kosmetický salon, který se hlasatelka pokoušela rozjet v 90. letech, zkrachoval. Místo toho, aby se stala podnikatelkou, Saskia Burešová zůstala moderátorkou.

Původně usilovala o filmovou roli. Ucházela se o roli Barunky v televizní Babičce Boženy Němcové. Studovala DAMU. Lidé od televize i díky spolužákovi Jaromíru Hanzlíkovi využili předností Saskie Burešové jinak. Moderátorkou, tehdy hlasatelkou, se stala v roce 1967. Kdo ví, zda svou roli nesehrálo neobvyklé křestní jméno. Rodiče Saskie Burešové inspirovalo jméno manželky holandského mistra mezi malíři, Rembrandta.

VÍCE O SOBĚ ŘÍKÁ SASKIA BUREŠOVÁ ZDE

Nejprve po boku Eduarda Hrubeše uváděla Poštovní schránku, pořad určený vojákům na základní službě. Později Saskii Burešové pomohla spolupráce s Vladimírem Dvořákem

Příjemný hlas i zevnějšek pomohl Saskii Burešové rozšířit záběr. Namlouvala například vědecké a naučné filmy. Spolupracovala s Rádiem Impuls. Česká televize stále vysílá její pořad Kalendárium.

V roce 1986 účinkovala Saskia Burešová v bláznivé komedii Velká filmová loupež, po Sametové revoluci se  objevila ve filmu Poslední. Hrála také v seriálech Pra pra pra a Vyprávěj, na kontě má řadu televizních pořadů, nechyběla například v Neváhej, a toč.

Pevné je manželství Saskie Burešové s režisérem Petrem Obdržálkem. Mají spolu syna Petra, který se vydal jinou cestou než rodiče. Neživí ho televize ani film, ale reality. Má dvě dcery a tudíž je Saskia Burešová dvojnásobnou babičkou.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Kristina Kloubková
Kristina Kloubková
zobrazit profil Tomáš Hauptvogel
Tomáš Hauptvogel
zobrazit profil Dalibor Gondík
Dalibor Gondík
zobrazit profil Leoš Mareš
Leoš Mareš
zobrazit profil Ivan Vodochodský
Ivan Vodochodský
zobrazit profil Pavel Poulíček
Pavel Poulíček
zobrazit profil Lucie Šilhánová
Lucie Šilhánová
zobrazit profil Petr Novotný
Petr Novotný