Martina Menšíková

Martina Menšíková

Datum narození: 20. 2. 1965
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Martina Menšíková, dcera herce a baviče Vladimíra Menšíka, svůj hlas propůjčila hollywoodské star Meg Ryan.

Herečka, dabérka a příležitostná moderátorka Martina Menšíková absolvovala studium herectví na Pražské konzervatoři. První angažmá, které dostala, bylo v Kolíně.

MARTINA MENŠÍKOVÁ - OTEC KOMANČ, PŘÍTEL DISIDENT

Menšíková debutovala v Bakalářích

Poté se Martina Menšíková vrátila do Prahy na "volnou nohu". Hrála v Semaforu, v Činoherním klubu (Sex noci svatojánské - předlohou hry byla americká filmová komedie, debut scenáristy a režiséra Woodyho Allena z roku 1982, ve kterém hraje Mia Farrow) a v Divadle na Jezerce (Takový žertík).

Poprvé se Martina Menšíková před televizní kamerou objevila v úspěšných Bakalářích (1971), po boku svého slavného otce Vladimíra Menšíka, jehož talent je pro dnešního diváka poskvrněn tím, že jej uchvátil tehdejší režim, a byl deset let členem totalitní Komunistické strany Československa.

Po Sametové revoluci 1989 mohli diváci Martinu Menšíkovou vidět v hlavní roli sci-fi Ireny Pavláskové Nesmluvená setkání (1995) spolu s Lukášem Vaculíkem a v díle stejné režisérky Fotograf (2015) po boku herců jako Karel Roden nebo Václav Neužil.

Menšíková dostala cenu Filipovského

Svůj talent Martina Menšíková věnovala především dabingu (seriály: Helena a její chlapci, Tři životy Sofie, Divoký Anděl, Kalifornské léto, Zoufalé manželky). Ve filmech dabuje zejména herečku Meg Ryan. V roce 2005 získala za dabing cenu Františka Filipovského, a to za film Já a mé přízraky.

O MARTINĚ MENŠÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herečka Martina Menšíková má bratra Jana a dva nevlastní sourozence, které si bavič a herec Vladimír Menšík pořídil v době svého prvního manželství. Jsou to sestra Vladimíra a bratr Petr, který své rodině dělal ostudu jako bezdomovec.

V roce 2013 začala Martina Menšíková chodit s písničkářem a bývalým disidentem Vlastimilem Třešňákem

 

Další Herci

zobrazit profil Ivana Andrlová
Ivana Andrlová
zobrazit profil Nassim Si Ahmed
Nassim Si Ahmed
zobrazit profil Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
zobrazit profil Marcela Čapková
Marcela Čapková
zobrazit profil Vladimír Menšík
Vladimír Menšík
zobrazit profil Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
zobrazit profil Meta Golding
Meta Golding
zobrazit profil Lukáš Langmajer
Lukáš Langmajer