Tereza Bebarová

Datum narození: 8. 7. 1975
Místo narození: Bohumín
Profese: herečka, dabérka, zpěvačka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Tereza Bebarová, která skvěle ztvárnila roli Ukrajinky v novácké Ulici, získala ceny za působení na divadelních prknech i za dabing.

Talentovaná Tereza Bebarová od dětství zpívala a tancovala, divadlo hrála od šestnácti let. Po vystudování Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, kde se seznámila se svým dlouholetým partnerem Ivanem Kotmelem, hrála jednu sezonu v Divadle Aréna. Poté pět let v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. 

TEREZA BEBAROVÁ - PROČ SE NEVDALA?

Bebarová dostala Thálii za Funny Girl

V roce 1998 se pár přestěhoval do Prahy, kde Tereza Bebarová dostala stálé angažmá v Divadle Na Fidlovačce. Za hlavní roli v muzikálu Funny Girl v roce 2005 získala Cenu Thálie. Z Fidlovačky jmenujme představení Šumař na střeše, Blboun či Lucerna s Petrem Rychlým a Sandrou Pogodovou.

Na filmovém plátně se Tereza Bebarová poprvé objevila v komedii Dušean Kleina Konto separato (1996), která byla skvěle obsazena: Václav Postránecký, Markéta Hrubešová, Viktor Preiss, František Němec, Vítězslav Jandák, Radoslav BrzobohatýJan Přeučil.

Terezu Bebarovou oslovovali „krajané“

Nepřehlédnutelná byla Tereza Bebarová v Babovřescích 3 Zdeňka Trošky, kde zúročila svůj komediální talent, podobně jako Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk či jeho manželka Jindřiška Kikinčuková. Stejně tak zazřila v pohádce Strašidla.

Nekonečnou Ulicí se herečka, dabérka a zpěvačka Tereza Bebarová dostala do povědomí široké divácké obce. Roku 2005 v něm začala hrát Ukrajinku Světlanu. Roli zvládla naprosto bravurně. „Rusové a Ukrajinci si někdy myslí, že jsem jejich krajanka,“ řekla pro deník Aha! herečka, kterou „krajané“ oslovují na ulici.

Morátorkou show Peče celá země

Půvabná Tereza Bebarová je velmi úspěšnou dabérkou. Opakovaně obdržela Cenu Františka Filipovského za dabing. Svůj hlas propůjčila např. Angelině Jolie. Na festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu v roce 2006 vyhrála kategorii Televizní objev roku, která je určena pro mladé herce.

V roce 2020 a 2022 se Tereza Bebarová na obrazovkách České televize představila v roli moderátorky kulinářské soutěže Peče celá země. Společně s mistrem pekařem a cukrářem Josefem Maršálkem napsala knihu Buchty po ránu (2023).

O TEREZE BEBAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Tereza Bebarová je propagátorkou zdravé výživy. Ze sportu má nejraději plavání.

S dlouholetým partnerem Ivanem KotmelemTereza Bebarová dceru Klaudii (*červen 2012). V lednu 2019 se jim narodila dcera Sofie.

 

Články o celebritě

Peče celá země: Ve finále soupeře rozdrtil medik Vojta! Získal nejen titul, ale i mimo jiné 100 000 Kč...  Peče celá země: Ve finále soupeře rozdrtil medik Vojta! Získal nejen titul, ale i mimo jiné 100 000 Kč...  Show Peče celá země 2024 z dílny České televize má svého vítěze! V její třetí řadě porazil šikovné c... číst článek
Peče celá země má svého vítěze: Je to medik Vojta! Peče celá země má svého vítěze: Je to medik Vojta! Diváci ho jako vítěze pomalu viděli už od prvního dílu. Vojtěch Vrtiška (21) ale pořád vystupoval ta... číst článek
Moderátorka Peče celá země Tereza Bebarová: Konec v soutěži?! Moderátorka Peče celá země Tereza Bebarová: Konec v soutěži?! Patnáct let byla hvězdou Ulice, ale musela odejít. Herečka Tereza Bebarová (48) se pak našla v soutě... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Robert  Mikluš
Robert Mikluš
zobrazit profil Zdeněk Hruška
Zdeněk Hruška
zobrazit profil Barbra Streisand
Barbra Streisand
zobrazit profil Julia Roberts
Julia Roberts
zobrazit profil Matt  Czuchry
Matt Czuchry
zobrazit profil Luca Padovan
Luca Padovan
zobrazit profil Lisa Kudrow
Lisa Kudrow