Jaromír Bosák

Datum narození: 13. 5. 1965
Místo narození: Cheb
Profese: novinář, sportovní komentátor, moderátor, spisovatel
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Jaromír Bosák se stal specialistou na fotbal, zvlášť německý. Kromě něj je také milovníkem golfu.

Svou kariéru sportovního redaktora a komentátora Jaromír Bosák nastartoval v rádiu Bonton. Psal články o fotbalu do časopisu Gól, hlavně o německé Bundeslize. Roku 1994 začal komentovat fotbalové přenosy pro Českou televizi. Kromě fotbalu je také milovníkem golfu, který též komentuje. Stal se šéfredaktorem českých edic golfových časopisů Golf Vacations a GolfPunk.

JAROMÍR BOSÁK A REFLEX

Bosák se věnuje charitativní činnosti

Kromě sportovního redaktora a komentátora je Jaromír Bosák i moderátorem a autorem několik publikací. Jmenujme např. Jak jsem potkal šampiony, Africký deník, Brazilský deník či Finále na dosah.

Jaromír Bosák se také věnuje charitativní činnosti. Je členem týmu Real TOP Praha (stejně jako třeba herci Ivan Trojan, Martin Dejdar, Michal Dlouhý či Leoš Noha), v jehož dresu se zúčastňuje dobročinných zápasů a akcí.

Jaromír Bosák bodoval ve StarDance

V roce 2008 se Jaromír Bosák společně s tanečnicí Evou Krejčířovou zúčastnil třetí řady soutěže České televize StarDance ...když hvězdy tančí. Ačkoliv nikdy předtím netancoval, velká podpora televizního publika mu přinesla pomyslný bronz. Podobně jako v roce 2015 baviči Lukáši Pavláskovi.

Jaromír Bosák je ženatý. Jeho manželka, Slovenka Alena, byla roky zdravotní sestřička; poté dostala práci ve farmaceutické společnosti. Manželé žijí v domě v Šestajovicích u Prahy, děti nemají.

Sportovní komentátor Jaromír Bosák je známý svými vtipnými a překvapivými komentáři, z nichž se některé staly legendárními a zlidověly.

HLÁŠKY JAROMÍRA BOSÁKA:

„Takhle rozzuřeného trenéra jsem ještě neviděl. Potkat ho v noci, zakousnu se do stromu a dělám suchou větev.“

„Tohle už je příliš dlouhé na Kaladzeho, to by musel mít nastartovanou motorku.“

„A toto mělo s fotbalem asi tolik společného jako čabajka s racionální výživou.“

„Tak to bylo o prsa korejský ženy.“

„Protáhl se mezi dvěma obránci, jako by tam byli namalovaní.“

„Ševčenko neprorazil. To by u toho musel být jeho otec, tankista…“

„Dnes jsme bohužel sledovali zápas, v němž si podala ruku bída s nouzí.“

„Naštěstí ta rána měla rychlost asi tak šest kilometrů za dva dny.“

 

Články o celebritě

Bosák pálil na Messiho a Ronalda. Vyčítá jim pokrytecky to, co sám dělá Bosák pálil na Messiho a Ronalda. Vyčítá jim pokrytecky to, co sám dělá Jaromír Bosák si myslí, že Lionel Messi a Cristiano Ronaldo se měli otočit k mistrovství světa zády,... číst článek
Bosák tvrdě o šampionátu v Kataru: Messi a Ronaldo mě zklamali. Šéfa FIFA drsně sepsul Bosák tvrdě o šampionátu v Kataru: Messi a Ronaldo mě zklamali. Šéfa FIFA drsně sepsul Cimrmanovský citát »Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co... číst článek
Nový kanál s Bosákem pod palbou diváků: Uvidíme něco?! Nový kanál s Bosákem pod palbou diváků: Uvidíme něco?! Teprve včera začala vysílat, ale už rozladila spoustu milovníků anglického fotbalu. Novou televizní ... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Matěj Misař
Matěj Misař
zobrazit profil Leoš Mareš
Leoš Mareš
zobrazit profil Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres
zobrazit profil Partik Rokl
Partik Rokl
zobrazit profil Kazma (Kamil Bartošek)
Kazma (Kamil Bartošek)
zobrazit profil Alena Zárybnická
Alena Zárybnická
zobrazit profil Renáta Czadernová
Renáta Czadernová
zobrazit profil Bronislav Schwarz
Bronislav Schwarz