Robert Záruba

Datum narození: 18. 8. 1967
Místo narození: Praha
Profese: komentátor
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Hokejový komentátor Robert Záruba zasvětil největší část své profesní kariéry České televizi. Kromě mužů s pukem dokáže bez problému diváky provést i spoustou jiných sportů.

Úspěšný sportovní reportér Robert Záruba se může divákům, kteří jej neznají, zdát malinko podivný. Občas totiž vypadá, jako by se opaloval v soláriu se slunečními brýlemi. Není to tak. Trpí totiž kožním onemocněním vitiligo, které je nejviditelnější kolem očí; říká se mu „opálené sluneční brýle“.

ROBERT ZÁRUBA A RVAČKA

Fakultu žurnalistiky University Karlovy v Praze dostudoval těsně před pádem totalitního režimu. Už během studia byl spolupracovníkem Redakce sportu České televize. A od roku 1990 se stal jejím stálým zaměstnancem. Poté, co si prošel spoluprací s TV Nova, se vrátil opět do ČT, kde se dostal na místo šéfkomentátora.

Těžiště práce Roberta Záruby je v soutěžích – mistrovství světa a zimní olympijské hry. Je autorem projektů České televize z OH, kde také uváděl tamní program. Za dobu práce v České televizi komentoval různé sporty - hokej, baseball, florbal, pozemní hokej, softbal.

Novinář Robert Záruba je rozvedený se svou někdejší manželkou, právničkou a tehdejší reportérkou ČT Světlanou Zárubovou (přešla poté na TV Prima). Ve střídavé péči vychovávají syna Viktora (2000). Robert Záruba má dvě děti s kolegyní, novinářkou Norou Fridrichovou, bývalou manželkou Milana Fridricha, který v ČT již vystřídal několik šéfovských pozic. Záruba s ní má dceru Dianu narozenou v dubnu 2012 a o tři roky mladší dceru Mariánku.

 

Články o celebritě

Moderátorka 168 hodin Fridrichová: Proč by Zárubu nejraději vyměnila? Moderátorka 168 hodin Fridrichová: Proč by Zárubu nejraději vyměnila? Moderátorka ČT Nora Fridrichová (46) už víc jak 12 let žije se sportovním komentátorem Robertem Záru... číst článek
Burešová, Ellis a další pláčou za Patricii Janečkovou (†25): Holčičko s andělským hlasem… Tak nespravedlivé! Burešová, Ellis a další pláčou za Patricii Janečkovou (†25): Holčičko s andělským hlasem… Tak nespravedlivé! Pondělní ráno se zahalilo do temných barev, když se na veřejnost dostala velice smutná zpráva o skon... číst článek
Diplomat Kolář v Blesku o seznámení s moderátorkou Witowskou: Ta paní se mi prostě líbila! Diplomat Kolář v Blesku o seznámení s moderátorkou Witowskou: Ta paní se mi prostě líbila! Přestože vztah Světlany Witowské (50) a Petra Koláře (60) prošel hned zkraje několika těžkými zkoušk... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Viktor Vincze
Viktor Vincze
zobrazit profil Petr Novotný
Petr Novotný
zobrazit profil Partik Rokl
Partik Rokl
zobrazit profil Renata Kajdžas Angelov
Renata Kajdžas Angelov
zobrazit profil Zorka Hejdová
Zorka Hejdová
zobrazit profil Sophia Turdeau
Sophia Turdeau
zobrazit profil Roman Ondráček
Roman Ondráček
zobrazit profil Lenka Pastorčáková
Lenka Pastorčáková