Dita Hořínková

Dita Hořínková

Datum narození: 16. 3. 1976
Místo narození: Praha
Profese: herečka a zpěvačka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a herečka Dita Hořínková zazářila v hlavních rolích v muzikálech Cats, My Fair Lady či v inscenaci Cikáni jdou do nebe. Jejím synem je talentovaný herec a klavírista Filip Antonio.

Muzikálová a operetní zpěvačka a herečka Dita Hořínková na divadelních prknech působí již od svých osmi let. Tehdy si v Národním divadle zahrála v Lišce Bystroušce. Dita Hořínková vystudovala Vyšší odbornou školu (obor herectví a moderování) u Elišky Balzerové v Praze a dále na HAMU metodiku zpěvu, pedagogiku a psychologii. Má za sebou dvě sólová turné po Japonsku s klasickým repertoárem, vzdělávací seminář pro sólové zpěváky v Mnichově a koncertování v Kanadě v Torontu.

DITA HOŘÍNKOVÁ – TAJNÁ SCHŮZKA

Atraktivní bruneta Dita Hořínková hrála v Divadle pod Palmovkou, v Divadle Na Fidlovačče, v Divadle J.K. Tyla v Plzni, Divadle Hybernia, Hudebním divadle Karlín, v Divadle Broadway, divadle F. X. Šaldy v Liberci či v Městském divadle Most.

Zpěvačka a herečka Dita Hořínková se do povědomí diváků dostala rolí staré prašivé kočky Grizabelly z muzikálu Cats. Toto představení, jak se v médiích svěřila, je její srdcovou záležitostí. Představila se jako Líza Doolitlová v My Fair Lady, excelovala v muzikálu Casanova. Dále hrála a zpívala v muzikálech Evita, Kabaret, Miss Saigon, Kazatel i v Pachmanově scénickém oratoriu Mistr Jan Hus, které získalo cenu Nadace Vize 97 Václava a Dagmar Havlových v rámci Mezinárodního festivalu Zlatá Praha. Hlavní roli cikánky Rady ztvárnila v inscenaci Cikáni jdou do nebe.

Vystupuje s vynikajícím klávesistou a kapelníkem orchestru Karla Gotta Pavlem Větrovcem a s klasickým repertoárem s fenomenálním klavíristou Miroslavem Sekerou, s nímž mimo jiné získala 2. cenu v mezinárodní soutěži v oboru Melodram, a s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným.

Dita Hořínková se opakovaně objevila i před televizní kamerou, a to například v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Černá sanitka (s Romanem Zachem a Jitkou Schneiderovou v hlavních rolích), ve Vyprávěj, v Životě a době soudce A. K. (jehož ztvárnil David Švehlík) či v Atentátu. Na stříbrném plátně jste ji mohli vidět v hvězdně obsazené romantické komedii Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh (2009), kde hráli i Kamila Magálová, Jiří Bartoška, Eva Holubová, Oldřich Kaiser, Nela Boudová, Roman Vojtek, Jaroslava Adamová, Arnošt Lustig, Milan Šteindler, Barbora Hrzánová, Sandra Pogodová, Naďa Konvalinková, Václav Postránecký, Dana Morávková, Lucie Bílá, Karel Šíp. V tomto snímku hrál i její syn Filip Antonio. S ním se Dita Hořínková potkala i v psychologickém dramatu Zemřít šťastný (2016).

Dita Hořínková má kromě syna Filipaještě mladšího Viktora.

 

Další Herci

zobrazit profil Jaromír Nosek
Jaromír Nosek
zobrazit profil Vendulka Křížová
Vendulka Křížová
zobrazit profil Monika Timková
Monika Timková
zobrazit profil Jon Berthal
Jon Berthal
zobrazit profil Javier Bardem
Javier Bardem
zobrazit profil Martin Huba
Martin Huba
zobrazit profil Taylor Zakhar Perez
Taylor Zakhar Perez