Filip Antonio

Filip Antonio

Datum narození: 2. 9. 2003
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Dětská star Filip Antonio si ve svých dvanácti letech zahrál syna Pavla Kříže v slavných Básnících. Hlavní dětskou roli dostal i v dalších snímcích, mj. ve filmu Ve stínu.

První krůčky před kamerou Filip Antonio absolvoval již jako osmnáctiměsíční v seriálu Bazén (2005) a ve čtyřech letech ve Velmi křehkých vztazích tehdejší TV Premiéra, později TV Prima. Objevil se i v dalších seriálech: Vyprávěj, Přešlapy Vánoční hvězda, Helena či První republika. Herecké a hudební vlohy se u něj začaly projevovat již od útlého věku. Stal se nejmladším účastníkem kurzů mladých klavíristů v Písku; koncertoval s Kühnovým dětským sborem.

Na filmovém plátně se Filip Antonio poprvé předvedl v roce 2009, a to v hvězdně obsazené romantické komedii Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh. Hráli v ní: Kamila Magálová, Jiří Bartoška, Eva Holubová, Oldřich Kaiser, Nela Boudová, Arnošt Lustig, Milan Šteindler, Naďa Konvalinková, Václav Postránecký, Dana Morávková, Lucie Bílá či Karel Šíp. V tomto snímku účinkovala i jeho maminka, herečka, muzikálová a operetní zpěvačka Dita Hořínková. Filip Antonio si ve snímku zahrál hned hlavní dětskou roli. Režisérka Marie Poledňáková z něj byla nadšená, přirovnala ho k dětské hvězdě 80. let 20. století Tomáši Holému, kterého objevila. Magické je, že obě malé star měly při konkurzu stejné pořadové číslo – 23.

David Ondříček si Filipa Antonia vybral též do hlavní dětské role svého thrilleru Ve stínu (2012) s Ivanem Trojanem jako představitelem stěžejního hrdiny. Ani v dalších filmech si nadaný Filip Antonio nepohoršil. Setrval v hlavní dětské roli. Byly to snímky Přijde Ježíšek letos? (s Josefem Abrhámem, Libuší Šafránkovou či Václavem Postráneckým). I slavnému režisérovi Dušanu Kleinovi se zalíbil nadaný Filip, takže v jeho šestých Básnících, tedy v komedii Jak básníci čekají na zázrak (2016), dostal roli syna hlavního hrdiny Štěpána Šafránka, samozřejmě jako vždy v podání Pavla Kříže. V témže roce se Filip Antonio opět setkal s maminkou, a to v psychologickém dramatu Zemřít šťastný.

 

Další Herci

zobrazit profil Richard Schiff
Richard Schiff
zobrazit profil Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser
zobrazit profil Sabina Králová
Sabina Králová
zobrazit profil Dagmar Čárová
Dagmar Čárová
zobrazit profil Sabina Laurinová
Sabina Laurinová
zobrazit profil Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
zobrazit profil Juraj Bača
Juraj Bača
zobrazit profil Sára Milfajtová
Sára Milfajtová