Anna Stropnická

Datum narození: 6. 5. 1989
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečka Anna Stropnická je dcera Martina Stropnického, známého herce, diplomata, ministra kultury či obrany. Z TV sympatickou brunetku můžete znát z Ordinace v růžové zahradě 2.

Anna Stropnická před televizní kamerou debutovala v úspěšné novácké Ordinaci v růžové zahradě 2. V době, kdy začalo její natáčení, měla Anna Stropnická čerstvě po maturitě a teprve se chystala na studium na Vyšší odborné škole herectví. Do té doby neprošla žádným solidním hereckým kurzem; pouze v dětství navštěvovala dramatické kroužky a tancování. Na TV Nova si zahrála seriálovou dceru primáře Dalibora Frynty v podání Jana Šťastného.

ANNA STROPNICKÁ - CO CHYBÍ MUŽŮM?

Stropnická si zahrála V peřině

Dále Anna Stropnická hrála v hvězdně obsazeném seriálu Clona (Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Jiří Vyorálek,Taťjana Medvecká a další) či v první epizodě Pěti mrtvých psů (2016) režiséra Jana Hřebejka, který do své série obsadil Kláru Melíškovou, Stanislava Majera, Terezu Voříškovou, Miroslava Krobota nebo Tomáše Dastlíka.

Prvním celovečerním filmem Anny Stropnické byla muzikálová komedie F.A.Brabce V peřině (2011), v níž hlavní role ztvárnili Lucie Bílá a Karel Roden. Dcera herce a politika Martina Stropnického si zde zahrála potrhlou dívčinu, která se marně snaží získat srdce mladíka v podání Jiřího Mádla. Objevila se též v pohádce Marty Ferencové Řachanda (2016).

Anna Stropnická si vzala kolegu

O ANNĚ STROPNICKÉ ČTĚTE ZDE>>

Anna Stropnická je dcerou herce a politika Martina Stropnického a textařky, dramaturgyně a scenáristky Lucie Stropnické. Anna díky otcově práci jako velvyslance v Itálii a Portugalsku strávila rušné dětství plné stěhování. Má staršího bratra Matěje Stropnického, který je politik, a mladší sestru Františku, jež zpívá v muzikálech.

Z druhého manželství otce s herečkou Veronikou Žilkovou mají děti Lucie a Martina Stropnických také nevlastní sourozence – například moderátorku Agátu Prachařovou, manželku Jakuba Prachaře. Děda Stropnických, tedy otec Lucie, byl známý textař Zdeněk Borovec.

Anna Stropnická se v srpnu 2022 provdala za herce Jana Grundmana.

 

Články o celebritě

Rodinný klan plní titulní stránky novin: Veronika, Agáta a teď už i Kordula... Rodinný klan plní titulní stránky novin: Veronika, Agáta a teď už i Kordula... Nebyl den, co by se neobjevil nějaký článek o novém příteli Veroniky Žilkové či o nečekaném těhotens... číst článek
Napjaté vztahy u Žilkové a Stropnického: VÁLKA MEZI DĚTMI? Napjaté vztahy u Žilkové a Stropnického: VÁLKA MEZI DĚTMI? Vztahy mezi rodinou Veroniky Žilkové (60) a Martina Stropnického (65) jsou napjaté jako struna. A to... číst článek
Utajovaná svatba dcery Stropnického: Komu zakázali vstup a proč! Utajovaná svatba dcery Stropnického: Komu zakázali vstup a proč! Aby se zamezilo sebemenšímu konfliktu, byla pro víkendovou svatbu herců Anny Stropnické (33) a Jana ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol
zobrazit profil Zuzana Geislerová
Zuzana Geislerová
zobrazit profil Jitka Asterová
Jitka Asterová
zobrazit profil Jan Hrušínský
Jan Hrušínský
zobrazit profil Marie Švestková
Marie Švestková
zobrazit profil Anna Kameníková
Anna Kameníková
zobrazit profil Gabriela Míčová
Gabriela Míčová