Michal Řepík

Datum narození: 31. 12. 1988
Přezdívka: Řepa
Místo narození: Vlašim
Váha: 87 kg
Výška: 179 cm
Profese: hokejový útočník

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Michal Řepík, který si zahrál za NHL i KHL a oslavil extraligový titul s Libercem, byl nominován na ZOH 2018 v Koreji i na ZOH 2022 v Číně.

Semifinále mezi Libercem a Mladou Boleslaví bylo roku 2016 plné emocí. Korunu mu dal útočník Bílých Tygrů Michal Řepík, který v závěru druhého duelu za rozhodnutého stavu 5:2 srazil Matěje Stříteského a "dorazil" ho dvěma krosčeky. Při druhém už boleslavský obránce neměl ani přilbu. „Matějovi jsem se už omluvil,“ řekl Michal Řepík tehdy v rozhovoru pro iSport.cz. Zákrok řešila disciplinární komise, ale rozhodla se, že útočníka trestat nebude. Jeho účast na MS v Rusku 2016 tak nebyla ohrožena.

MICHAL ŘEPÍK - PŘÍTELKYNI NEPUSTILI DO USA

Michala Řepíka přezdívají Řepa

Hokejista Michal Řepík, který útočí na pravém křídle, před libereckými Bílými Tygry vystřídal několik klubů: HC Sparta Praha do 20 let (CZE jun.), Vancouver Giants (WHL), Rochester Americans (AHL), San Antonio Rampage (AHL), Florida Panthers (NHL), HC Lev Praha (KHL), Pelicans Lahti (SM-liiga). K jeho osobním úspěchům patří např. zvolení do AHL All-Star Classic v roce 2011; k týmovým 2006 - Mistr WHL a 2007 - Mistr Memorial Cupu.

V sezoně 2016/2017 Michal Řepík, přezdívaný Řepa, dal vale mužstvu Traktor Čeljabinsk (KHL) a vrátil se do Česka, kde útočil za tým HC Sparta Praha. Záhy však začal znovu působit v KHL, a to v HC Slovan Bratislava.

Coby útočník týmu HC Sparta Praha byl Michal Řepík nominován na dvoje ZOH. V Koreji v roce 2018 skončil národní tým čtvrtý, v čínském Pekingu 2022 vypadl v osmifinále.  

O MICHALU ŘEPÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Michal Řepík je ženatý. Manželka Sylvia mu porodila syna Sebastiana

 

 

Články o celebritě

Voženílek: Řepík sekne a schová se? Končilo se rvačkami a krví na ledě Voženílek: Řepík sekne a schová se? Končilo se rvačkami a krví na ledě Zapálil oheň v dračí sluji. Doslova. Třinecký živel Daniel Voženílek se po jednozápasové stopce vrát... číst článek
Chlapík o Daňovi: Zase se tam válel, tak dostal. Jeho a tatínka nechci řešit Chlapík o Daňovi: Zase se tam válel, tak dostal. Jeho a tatínka nechci řešit Počtvrté v řadě už to Spartě nevyšlo. Poprvé v play off prohrála, v Třinci padla 1:4. „Věděli jsme, ... číst článek
Nadupaný favorit vs. obhájce titulu. Klíčová bude trpělivost, říká Jurčina Nadupaný favorit vs. obhájce titulu. Klíčová bude trpělivost, říká Jurčina Očekávaná bitva je tady. Po roce na sebe opět narazí pražský velkoklub a třinecká mašina na tituly. ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Vladimír Šmicer
Vladimír Šmicer
zobrazit profil Adam Svoboda
Adam Svoboda
zobrazit profil Vojtěch Štursa
Vojtěch Štursa
zobrazit profil Karel Rachůnek
Karel Rachůnek
zobrazit profil Šimon Hrubec
Šimon Hrubec
zobrazit profil Roman Koudelka
Roman Koudelka
zobrazit profil Martina Dubovská
Martina Dubovská
zobrazit profil Michal Trávníček
Michal Trávníček