Tomáš Voráček

Tomáš Voráček

Datum narození: 27. 2. 1990
Místo narození: Ostrava
Váha: 96 kg
Výška: 191 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Urostlý hokejový obránce Tomáš Voráček natolik zaujal svými výkony v Liberci a v Mladé Boleslavi, že byl povolán do širšího výběru na hokejový šampionát v Rusku 2016.

Ze služeb ostravského rodáka dlouho těžila Poruba a po ní HC Vítkovíce. V sezóně 2007/2008 si vyzkoušel také zámořskou juniorskou soutěž. Vrátil se do Vítkovic a v extralize za ně nastoupil už v 17 letech.

Ve Vítkovicích Tomáš Voráček vydržel do sezóny 2013/14, v níž ho angažovali liberečtí Bílí Tygři. Po dvou sezónách v Liberci následoval přesun do mladoboleslavského bruslařského klubu. Na jaře 2016 vypadla Voráčkova Mladá Boleslav po statečném boji právě s Libercem, pozdějším mistrem ligy 2016.

Už od roku 2005 oblékal Tomáš Voráček dres reprezentačních výběrů. Nejprve toho do 16 let, pak všech dalších. V reprezentačním áčku se objevil v sezóně 2012/13. Pak chvíli za nároďák nehrál, až ho trenér Vladimír Vůjtek povolal do širšího výběru pro hokejový šampionát v Rusku 2016.

VÍCE O MS V LEDNÍM HOKEJI V RUSKU 2016 NAJDETE ZDE

Tomáš Voráček musí donekonečna všem vysvětlovat, že hokejový útočník Jakub Voráček není jeho příbuzný. Ostravský a kladenský rodák jsou jen jmenovci.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jaroslav Plašil
Jaroslav Plašil
zobrazit profil Marián Čišovský
Marián Čišovský
zobrazit profil Edin Džeko
Edin Džeko
zobrazit profil Jakub Malina
Jakub Malina
zobrazit profil Alex Čejka
Alex Čejka
zobrazit profil Filip Nepejchal
Filip Nepejchal
zobrazit profil Tomáš Hübschman
Tomáš Hübschman
zobrazit profil Radek Meidl
Radek Meidl