Tomáš Filippi

Tomáš Filippi

Datum narození: 4. 5. 1992
Přezdívka: Pipina
Místo narození: Rychnov nad Kněžkou
Váha: 85 kg
Výška: 185 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Útočník Tomáš Filippi, přezdívaný Pipina, se dostal do širšího výběru na MS v hokeji 2016. Jeho sportovním vzorem je Sidney Crosby.

Tomáše Filippiho k hokeji přivedl tatínek už ve třech letech. S nejrychlejším kolektivním sportem začínal v Trutnově, kde hrál do šesté třídy. Protože tam nebyla ve vyšších ročnících žákovská liga, musel přestoupit do Dvora Králové. V deváté třídě si ho vyhlédli Bílí Tygři, a tak se přesunul pod Ještěd. V sezóně 2007/08 se stal jedním z tahounů dorostu a ve čtyřiceti duelech si připsal jednadvacet bodů. Svou nejlepší sezónu ve stejné kategorii zažil o rok později, kdy ve dvaceti zápasech nasbíral 36 bodů. Spolu s Jaroslavem Vlachem, Adamem Jánošíkem, Janem Dámem a dalšími postupovali sezónou prakticky bez porážky.

T0MÁŠ FILIPPI – GOL A ZLOMENÁ HOKEJKA

V ročníku 2009/10 se stal jasným lídrem liberecké juniorky, takže byl pozván do reprezentace do osmnácti let na šampionát do Běloruska. Tygří talent zkusil štěstí za velkou louží a přestoupil do Quebecu. V prvním roce nastupoval se dvěma staršími hráči a zažil famózní sezónu. V 62 zápasech nasbíral neuvěřitelných 56 bodů. Další rok přestoupil rodák z Rychnova nad Kněžnou v rámci ligy QMJHL do Baie-Comeau Drakkar. Tomáš Filippi byl povolán na šampionát dvacítek do kanadského Edmontonu a Calgary. Český tým skončil na pátém místě.

Jako extraligový nováček se Tomáš Filippi hned stal jedním z lídrů libereckého celku. Posléze 22letý útočník zamířil opět za hranice; z Liberce přestoupil do Metallurgu Magnitogorsk, jednoho z nejlepších klubů KHL, se kterým podepsal tříletou smlouvu. „Jsem za to šťastný. Je to pro mě výzva, abych se v kariéře posunul zase o něco dál,“ řekl Tomáš Filippi v dubnu 2015 v rozhovoru pro iSport, člen širšího kádru národního týmu. Jak prozradil, největším zážitkem jeho kariéry bylo Mistrovství světa U20 a Play-off kanadské QMJHL v týmu Québec Remparts.

Hokejový útočník si rád zahraje fotbal a tenis. Jeho nejvyhledávanějším dopravním prostředkem je motorka, následovaná vozem Audi; poslouchá nejraději taneční hudbu a pop; jeho oblíbenými jídly jsou svíčková, steak a bramborový salát. Dovolenou snů si představuje takto: Hawai, palmy, moře a teplo. Kromě sportu patří mezi jeho koníčky internet.

VŠE O MS V HOKEJI 2016 NALEZNETE ZDE

 

Články o celebritě

Král střelců ve 22? Nevěřil bych, líčil Rychlovský. Plzeň vítala Švéda Král střelců ve 22? Nevěřil bych, líčil Rychlovský. Plzeň vítala Švéda Bílí Tygři vyprášili Indiánům kožich, v polovině utkání odskočili už na šest gólů. V posledním zápas... číst článek
Ocelář Růžička na reprezentaci má. Proč pozvánky nedostával? Ocelář Růžička na reprezentaci má. Proč pozvánky nedostával? Osmatřicetiletý Martin Růžička je zpátky v reprezentaci. Po dlouhých šesti letech. Zpráva, která pře... číst článek
Napadl sudí, teď je hlídá. Motoru se přihlásil fanoušek. Pokutu odpracuje Napadl sudí, teď je hlídá. Motoru se přihlásil fanoušek. Pokutu odpracuje Na závěr druhého říjnového zápasu by v Českých Budějovicích nejraději zapomněli. Za řádění vytočenýc... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Karlos Vémola
Karlos Vémola
zobrazit profil Stanislav Tecl
Stanislav Tecl
zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Michal Rozsíval
Michal Rozsíval
zobrazit profil Vítězslav Lavička
Vítězslav Lavička
zobrazit profil Jiří Kladrubský
Jiří Kladrubský
zobrazit profil Jan Výtisk
Jan Výtisk
zobrazit profil Rostislav Osička
Rostislav Osička