Adam Polášek

Datum narození: 12. 7. 1991
Místo narození: Ostrava
Váha: 91 kg
Výška: 191 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Adam Polášek získal průpravu ve Vítkovicích a v zámoří. Výkony urostlého beka přivedly do reprezentace i do nominace na MS v Rusku 2016.

Ve Vítkovicích hrál ostravský rodák Adam Polášek od dětství až do 18 let. V poslední sezoně pomohl Vítkovicím k titulu v nejvyšší juniorské lize. Hned poté přestoupil do Chicago Wolves, farmy Saint Louis Blues. S Chicago Wolves hrál prestižní farmářskou severoamerickou hokejovou ligu.

ADAM POLÁŠEK - ROZHOVOR NEJEN O CHYBÁCH

V USA Adam Polášek vystřídal několik klubů, ale v NHL nenastoupil, přestože jeho statistiky byly dobré. V sezoně 2013/2014 se vrátil do vlasti, kde ho angažovala pražská Sparta. V té následující obdržel titul nejlepšího obránce extraligy. Naučil se vyzrát i na velice nebzpečné hráče soupeře, nebojí se je tělem trefit. V sezoně 2016/2017 začal působit v KHL v HK Sibir Novosibirsk a posléze v Soči.

Reprezentační dres Adam Polášek oblékl poprvé v kategorii do 16 let. Celou sezonu hrál za národní výběry do 18 a 20 let. Do seniorského áčka ho pozval nejprve Vladimír Růžička. Tehdejší sparťanský bek se trenétovi odvděčil gólem v jednom ze zápasů.

Urostlého a zdatného obránce neponechal stranou ani trenér Vladimír Vůjtek. Adama Poláška povolal do národního výběru pro šampionát v Rusku 2016, podobně jako na ZOH v Koreji 2018 a trenér Josef Jandač na MS v Dánsku roku 2018.

O ADAMU POLÁŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Adam Polášek se vždy mohl spolehnout na svou přítelkyni Denisu, ráda mu vařila jeho oblíbená jídla.

VŠE O MS V LEDNÍM HOKEJI 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Bitva Dynama se Spartou: utáhnout, nebláznit. Jalonen musel tleskat Bitva Dynama se Spartou: utáhnout, nebláznit. Jalonen musel tleskat Dvakrát vytáhla Sparta paty z Prahy a dvakrát se z toho vyklubal malér. Potřetí už psala úplně jiný ... číst článek
Polášek o play off s Tygry: Před rokem jsme to pos***i. Chlapík mě chce oholit Polášek o play off s Tygry: Před rokem jsme to pos***i. Chlapík mě chce oholit V živé paměti má nezvládnutý magický zápas č. 7 z minulého play off i prohrané finále v roce 2016. V... číst článek
Sparťan Horák: Začneme dobře, pak se něco zlomí. Musíme si poradit sami Sparťan Horák: Začneme dobře, pak se něco zlomí. Musíme si poradit sami Šestá porážka Sparty v řadě, za stejnou dobu třetí za nula bodů a druhá během dvanácti dnů v Plzni. ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Lucie Charvátová
Lucie Charvátová
zobrazit profil José Romera
José Romera
zobrazit profil Arjen Robben
Arjen Robben
zobrazit profil Wayne Gretzky
Wayne Gretzky
zobrazit profil Michal Smejkal
Michal Smejkal
zobrazit profil Karel Brückner
Karel Brückner
zobrazit profil Martin Škrtel
Martin Škrtel
zobrazit profil Petr  Vampola
Petr Vampola