Radim Šimek

Datum narození: 20. 9. 1992
Váha: 84 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Radim Šimek představuje mladou generaci hráčů, která začala dominovat v extralize. Výkony v dresu libereckých Bílých Tygrů vynesly Radima Šimka do reprezentace, byl povolán do týmu pro hokejový šampionát v Rusku 2016.

Radim Šimek hokejově vyrůstal v rodných Benátkách nad Jizerou, které se staly libereckou farmou. Prošel zde mládeží, pak začal hrát za libereckou juniorku. Z ní už byl krok do dospělého áčka Bílých Tygrů.

Z Liberce odskakoval pomáhat Benátkám nad Jizerou v 1. lize. Získal zkušenosti a v sezóně 2015/16 se stal oporou Bílých Tygrů Liberec, kteří se po dlouhých letech stali mistry extraligy. Ve finále Radim Šimek pomohl zdolat Spartu Praha a jeho výkony byly stabilní. Střílel důležité góly, bránil při oslabení. Stal se jedním z libereckých hrdinů.

Reprezentační trenér Vladimír Vůjtek formy Liberce a jeho hráčů včetně Radima Šimka nemohl nevšimnout. Liberecký bek se v sezóně 2015/16 stal součástí libereckého áčka a dostal se do širšího kádru pro šampionát v Rusku 2016. Přitom dříve nehrál za žádný z juniorských reprezentačních výběrů.

VÍCE O HOKEJOVÉM MISTROVSTVÍ SVĚTA V RUSKU 2016 NAJDETE ZDE

Přestože kariéra Radima Šimka stoupala, obránci je blízký liberecký klub, a tak na jaře 2016 Bílým Tygrům podepsal smlouvu až do roku 2019.

 

Články o celebritě

Jágrovi NHL v Praze pořádně šmakovala: Projí se do formy! Jágrovi NHL v Praze pořádně šmakovala: Projí se do formy! Jako hlavní host sobotního večera si v O2 areně vysloužil ovace 17 tisíc fanoušků. Jaromír Jágr (50)... číst článek
Hertl jako kluk odvedle. Roli zvládl skvěle, i když byl nakonec zklamaný Hertl jako kluk odvedle. Roli zvládl skvěle, i když byl nakonec zklamaný Po druhém zápase proti Nashvillu už se Tomáš Hertl v zákulisí O2 Arena neusmíval. Tvářil se naštvaně... číst článek
Sharks vyrazili na fotbal. Meier si kousal nehty, Hertl se těšil na Prahu Sharks vyrazili na fotbal. Meier si kousal nehty, Hertl se těšil na Prahu San Jose Sharks jsou v Evropě. Když v Berlíně vyrazili na Olympijský stadion na zápas Bundesligy mez... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Kundrátek
Tomáš Kundrátek
zobrazit profil Vladimír Sobotka
Vladimír Sobotka
zobrazit profil Lukáš Pollert
Lukáš Pollert
zobrazit profil Petr Jaroš
Petr Jaroš
zobrazit profil Ivan Hlinka
Ivan Hlinka
zobrazit profil Martin Straka
Martin Straka
zobrazit profil Martina Moravčíková
Martina Moravčíková
zobrazit profil Milan Procházka
Milan Procházka