Michal Jordán

Datum narození: 17. 7. 1990
Místo narození: Zlín
Váha: 80 kg
Výška: 185 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Michal Jordán se stal oporou reprezentace. České barvy hájil na MS v Minsku, na šampionátu nebo na ZOH v Koreji.

Michal Jordán se narodil ve Zlíně a za Zlín od dětství hrál, než v roce 2007 odešel do zámoří. Následující rok ho draftoval tým Carolina Hurricanes. V roce 2008 byl vyhlášen nejlepším obráncem na mistrovství světa do 18 let.

MICHAL JORDÁN - ROZHOVOR NAJDETE ZDE

Na start v NHL si ještě musel počkat. Michal Jordán hrál nějaký čas nižší soutěže, než si vydobyl místo v A týmu Caroliny. Dokázal mimo jiné, že umí překonat bolest. A možná mu pomohlo i jméno, mnozí si ho pletli s basketbalovou hvězdou Michaelem Jordanem.

Ačkoli se Michal Jordán v Carolině zabydlel, na český tým nezanevřel. Byl součástí všech reprezentačních juniorských výběrů do 20 let. Za seniorské reprezentační áčko poprvé nastoupil v roce 2014 a hned získal nominaci na mistrovství světa v Minsku.

Od té doby z týmu nevypadl a samozřejmě s ním trenér Vladimír Vůjtek počítal pro šampionát v Rusku 2016. Z NHL se čeští obránci do Ruska zrovna nehrnuli. V sezoně 2017/2018 začal Michal Jordán bránit za Amur Chabarovsk. Zahrál na ZOH v Koreji 2018. Na MS v Dánsku téhož roku povolal trenér Josef Jandač.

O MICHALU JORDÁNOVI ČTĚTE ZDE>>

Michal Jordán má dceru Stellu Annu, která se narodila v lednu 2016. Jeho manželka má z dřívějšího vztahu syna, jemuž se obránce stal tatínkem.

VŠE O MS V LEDNÍM HOKEJI 2018 NAJDETE ZDE>>

 

 



 

Články o celebritě

Historická porážka s Lotyši. A rozpaky s gólmany… Kouč nechtěl vysvětlovat Historická porážka s Lotyši. A rozpaky s gólmany… Kouč nechtěl vysvětlovat PŘÍMO Z RIGY | Uf… Tohle bolí. Český tým hlásí v Rize po sérii zdravotních karambolů i první výsledk... číst článek
Kouč Jalonen nominoval na světový šampionát: Vytáhnul zelenáče Kouč Jalonen nominoval na světový šampionát: Vytáhnul zelenáče Pátý nejstarší výběr od rozdělení Československa. A přitom samý zelenáč! Hned devět nováčků povolal ... číst článek
Jordán: Není mi dvacet, abych se jezdil do nároďáku ukazovat. Mluvil o Rusku Jordán: Není mi dvacet, abych se jezdil do nároďáku ukazovat. Mluvil o Rusku Patří mezi tři bronzové medailisty z loňského šampionátu, kteří v sobotu nastoupili do přípravy náro... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Soňa Bernardová
Soňa Bernardová
zobrazit profil Vladimír Růžička
Vladimír Růžička
zobrazit profil Jonáš  Kašpar
Jonáš Kašpar
zobrazit profil Josef Šural
Josef Šural
zobrazit profil Katina Papadopulosová
Katina Papadopulosová
zobrazit profil Libuše Jahodová
Libuše Jahodová
zobrazit profil Ondřej Hodboď
Ondřej Hodboď
zobrazit profil Ondřej Roman
Ondřej Roman