Michal Kempný

Datum narození: 8. 9. 1990
Přezdívka: Kempas
Místo narození: Hodonín
Váha: 90 kg
Výška: 184 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Zatímco se všichni snažili dostat do NHL, hokejový obránce Michal Kempný zamířil z české extraligy do Ruska, do KHL. Zde se odehrával hokejový šampionát 2016, na nějž byl Michal Kempný v českých barvách nominován.

Ač je Michal Kempný jednou z opor české reprezentace, hokejové mládí strávil na Slovensku. Tři roky hrál za Skalici. Pak zamířil do Komety Brno. Vydržel v ní šest sezón, k tomu  jeden extraligový ročník sloužil pražské Slavii. S Kometou i se Slávií získal extraligové stříbro.

Michala Kempného pro sezónu 2015/2016 angažoval Avantgard Omsk.V Omsku se potkal s Vladimírem Sobotkou, Dominikem Furchem a Martinem Eratem. Michal Kempný byl vyhlášen nejlepším obráncem čtvrtfinále KHL, v němž Omsk prohrál na zápasy s Ufou 3:4.

Logicky nemohl uniknout z hledáčku reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka. Za reprezentaci Michal Kempný nastupuje pravidelně od sezóny 2014/15. V dubnu 2016 dal za seniorské reprezentační áčko první gól. Byla to trefa dost důležitá, bez ní by Česko v Oulu neporazilo Finsko 3:2. Michal Kempný si schoval puk a na opatrování ho svěřil své setře.

VÍCE O HOKEJOVÉM MISTROVSTVÍ 2016 V RUSKU JE ZDE

Protože si Michal Kempný v Rusku udělal dobré jméno, nelze vyloučit, že v KHL neustrne. Leccos si vytrpěl. Má na to, aby po Kometě Brno a Avantgardu Omsk zářil i v NHL. V Carolině Hurricanes by se nejspíš doplňoval s Michalem Jordánem.

 

Články o celebritě

Pohled do zákulisí, jak Sparta točí show: křičící Kempný i srovnání s NHL Pohled do zákulisí, jak Sparta točí show: křičící Kempný i srovnání s NHL Moc dobře si uvědomují, že pro budování silné sportovní značky nestačí pouze skvěle hrát. Ve Spartě ... číst článek
Zklamaný Červenka: Celý turnaj nám něco chybělo. Asi jsme na to neměli Zklamaný Červenka: Celý turnaj nám něco chybělo. Asi jsme na to neměli PŘÍMO Z TAMPERE | Povídal pomalu, rozvážně a tiše. V očích měl zvláštní lesk. „Něco málo vždycky chy... číst článek
Ledový muž! Kempný zvládl minus 15. Ráno bez mobilu, spí až devět hodin Ledový muž! Kempný zvládl minus 15. Ráno bez mobilu, spí až devět hodin PŘÍMO Z TAMPERE | Jak se udržovat v top formě? Je potřeba pečovat o tělo. Profesionální sportovci vá... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
zobrazit profil Jaroslav Plašil
Jaroslav Plašil
zobrazit profil David Lischka
David Lischka
zobrazit profil Jaroslav Poříz
Jaroslav Poříz
zobrazit profil Eden Hazard
Eden Hazard
zobrazit profil Tomáš Přikryl
Tomáš Přikryl
zobrazit profil Veronika Zvařičová
Veronika Zvařičová
zobrazit profil Maria Kirilenková
Maria Kirilenková