Petr Koukal

Datum narození: 16. 8. 1982
Přezdívka: Kouky
Místo narození: Žďár nad Sázavou
Váha: 85 kg
Výška: 177 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Petr Koukal, přezdívaný Kouky, který má na kontě medaile z mistrovství světa, byl nominován na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

S ledním hokejem Petr Koukal začínal už jako malý v týmu HC ŽDAS Žďár nad Sázavou. Studoval na sportovním gymnáziu, toho však zanechal a složil trenérské zkoušky. Ve vrcholovém hokeji pokračoval v Pardubicích, kde působil téměř 10 let. Za tu dobu se mu podařilo získat tři tituly mistra extraligy, a u dvou z nich byl dokonce jako kapitán mužstva.

PETR KOUKAL BOJOVAL O ZRAK

Úspěchy Petra Koukala, přezdívaného Kouky, se v české extralize za Pardubice dají shrnout jednoduše: tři zlata, dvě stříbra a jeden bronz. Z MS v ledním hokeji si přivezl jedno zlato (2010) a dvě bronzové medaile (2012 a 2013). Do širšího výběru se dostal na MS v Rusku 2016.

Až v sezoně 2012/2013 dal Petr Koukal vale Pardubicím a zkusil štěstí v zahraničí. Jmenujme týmy Neftěchimik Nižněkamsk (KHL), Jokerit Helsinky a Avtomobilist Jekatěrinburg (KHL), kde se upsal též na sezonu 2016/2017. V následujícím ročníku začal útočit za Mountfield HK.

O PETRU KOUKALOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Koukal se svou rodinou – manželkou a dcerou Viktorkou – žije nedaleko Pardubic. Jeho bratr Martin Koukal je český reprezentant a mistr světa v běhu na lyžích – na 50 km z roku 2003. Otec Petra Koukala František je lékař, matka Božena učitelka v mateřské škole.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>