Tomáš Zohorna

Datum narození: 3. 1. 1988
Přezdívka: Zohy
Místo narození: Havlíčkův Brod
Váha: 93 kg
Výška: 185 cm
Profese: hokejový útočník

Související celebrity

Životopis

Hokejista Tomáš Zohorna je útočník stejně jako jeho dva bratři. Ale jen on byl nominován na dvě olympiády - ZOH 2018 v Pchjongčchangu a ZOH 2022 v Pekingu.

Předvedl se v březnu 2015, když odvrátil vyřazení svého pardubického týmu skvělým zákrokem na brankové čáře. Záchrana přišla v prodloužení čtvrtého čtvrtfinále hokejové extraligy. Ve druhé minutě prodloužení Tomáš Zohorna zaskočil za svého gólmana a v rozkleku na brankové čáře vychytal litvínovského Jakuba Petružálka. Na podrobnosti a videa se podívejte ZDE.

TOMÁŠ ZOHORNA - PĚSTNÍ SOUBOJ - VIDEO

Tomáš Zohorna vystřídal řadu týmů

Hokejový útočník Tomáš Zohorna se může pochlubit dvěma zlaty z české extraligy (za HC Eaton Pardubice a HC ČSOB Pojišťovna Pardubice). Od sezony 2002/2003 vystřídal řadu týmů. Kromě již zmíněných HC Eaton Pardubice a HC ČSOB Pojišťovna Pardubice to byly HC Moeller Pardubice, Drummondville Voltigeurs (QMJHL) a Amur Chabarovsk (KHL), kde začal působit v sezoně 2015/2016.

V národním týmu se Tomáš Zohorna, zvaný Zohy, dostal do širšího výběru na MS v Rusku 2016 a též na mistrovství světa 2017, 2019 a 2021. Ani na jednom z nich české mužstvo na medailové příčky nedosáhlo. 

V roce 2018 byl v hokejové sestavě na ZOH v Pchjongčchangu, kde tým skončil na 4. místě. Coby útočník švédského Oskarshamnu se Tomáš Zohorna dostal do reprezentace na ZOH 2022 v Pekingu. Zde nároďák vypadl v osmifinále.

O TOMÁŠI ZOHORNOVI ČTĚTE ZDE>>

Tomáš Zohorna má talentované mladší bratry, hokejisty Hynka a Radima.

 

 

Články o celebritě

Doping a 116 kilo. Mandát se odrazil ze dna: Pan Varaďa si mě vzal do parády Doping a 116 kilo. Mandát se odrazil ze dna: Pan Varaďa si mě vzal do parády Nohy zase kmitají extrémně rychle. Jan Mandát začíná připomínat Jana Mandáta z éry před svým dopingo... číst článek
Kousal o Del Curtovi či psychu: Trochu jsem se uklidnil. Za Moravu byl kotel Kousal o Del Curtovi či psychu: Trochu jsem se uklidnil. Za Moravu byl kotel Pokud je v pohodě, extraligu převyšuje. Robert Kousal (32) dovede vyčnívat. Má za sebou angažmá pod ... číst článek
Dynamo zase padlo, i po překopání sestavy. Efekt podle kouče? Těžko říct Dynamo zase padlo, i po překopání sestavy. Efekt podle kouče? Těžko říct Od chvíle, kdy Pardubice mají jisté vítězství v základní části, prohrávají. Dva nezdary způsobily ze... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jaroslav Kudrna
Jaroslav Kudrna
zobrazit profil Martin Doktor
Martin Doktor
zobrazit profil Petr Frydrych
Petr Frydrych
zobrazit profil Mária Demitrová
Mária Demitrová
zobrazit profil Martin Hašek
Martin Hašek
zobrazit profil Antonín Brož
Antonín Brož
zobrazit profil Vojtěch Mozík
Vojtěch Mozík
zobrazit profil Roman Horák
Roman Horák