Jiří Kalous

Datum narození: 6. 12. 1964
Místo narození: Chomutov
Profese: hokejový trenér
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Asistent hlavního trenéra české reprezentace na MS v hokeji 2016 Jiří Kalous se tomuto sportu věnuje od šesti. Již ve svých 26 letech získal titul mistra jako trenér EC Ehrwald v 1. rakouské hokejové lize.

Prezident ČSLH Tomáš Král se s novým reprezentačním trenérem Vladimírem Vůjtkem dohodli, že jeho asistenty budou Josef Jandač (narozen 1968), bývalý trenér HC Sparta Praha a Jiří Kalous (1964), někdejší trenér HC Oceláři Třinec. Realizační tým MS v hokeji 2016 se doplnil ještě o trenéra brankářů Petra Jaroše. První reprezentační akcí pod vedením nového realizačního týmu byl prázdninový kemp pro hráče působící v nejvyšší domácí soutěži, který naplánovali na 29. července až 1. srpna 2015 na Horáckém zimním stadiónu v Jihlavě.

JIŘÍ KALOUS A JINÍ NÁPADNÍCI

Mgr. Jiří Kalous je bývalý český hokejista a současný trenér. Od roku 2013 do své rezignace 13. 11. 2015 působil jako hlavní trenér extraligového týmu HC Oceláři Třinec.

S hokejem Jiří Kalous začal v šesti letech. Během studií na gymnáziu hrál první ligu na pozici útočníka za chomutovský hokejový klub. Na Fakultě tělesné výchova a sportu UK v Praze vystudoval obor Metodika a trenérství, což ve svých 26 letech zúročil v 1. rakouské hokejové lize, kde jako trenér EC Ehrwald přivedl tým k titulu mistra.

V roce 1994 se Jiří Kalous vrátil zpět do Česka. Krátce působil jako trenér Berounských Medvědů. V pražské Slavii vydržel celých 14 let. Začínal zde u juniorů. Od roku 2002 působil u extraligového mužstva Slavie Praha spolu s Vladimírem Růžičkou a Ondřejem Weissmannem. Měl na starost především plánování a přípravu tréninkového procesu, individuální práci s hráči, tréninkové plány a kondiční přípravu. Ze Slávie odešel k libereckým Bílým Tygrům, kde byl hlavním trenérem. Dále působil jako hlavní trenér týmů HC Oceláři Třinec či HC Sparta Praha.

 

Články o celebritě

Hon na Pospíšila! Brno ubránilo výhru i střelce. Jánošík: Bude to mít těžké Hon na Pospíšila! Brno ubránilo výhru i střelce. Jánošík: Bude to mít těžké Hokej se na konci vypařil. Frustrovaní borci Mladé Boleslavi za konečného stavu 2:4 naháněli útočník... číst článek
Martincův slogan pro Kometu v play off: Jsme outsideři, ale chceme pohár Martincův slogan pro Kometu v play off: Jsme outsideři, ale chceme pohár Hráči i trenéři vyfasovali trička s nápisem „play off 2023“. Kometa jde na to a trenér Patrik Martin... číst článek
Rulík o stříbrném MS: Klíčem bylo bruslení. Co bylo nejtěžší rozhodnutí? Rulík o stříbrném MS: Klíčem bylo bruslení. Co bylo nejtěžší rozhodnutí? V roce 2000 stál Radim Rulík po boku Jaroslava Holíka u prvního ze dvou po sobě jdoucích titulů mist... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Petra Kvitová
Petra Kvitová
zobrazit profil David Krejčí
David Krejčí
zobrazit profil David Hruška
David Hruška
zobrazit profil Marek Židlický
Marek Židlický
zobrazit profil Jonáš  Kašpar
Jonáš Kašpar
zobrazit profil Mario Mandžukič
Mario Mandžukič
zobrazit profil Eva Puskarčíková
Eva Puskarčíková
zobrazit profil Viktor Hübl
Viktor Hübl