Petr Jaroš

Petr Jaroš

Profese: trenér brankářů

Související celebrity

Životopis

Trenérem českých brankářů na MS v hokeji 2016 se stal Petr Jaroš, který má za sebou bohatou kariéru, a to v Bělorusku, Norsku či na Slovenku.

Petr Jaroš si do svého životopisu zapsal další atraktivní angažmá. Osmatřicetiletý rodák z Jihlavy, který v minulosti pracoval také pro běloruský tým Kontinentální hokejové ligy z Minsku, se stal členem realizačního týmu - asistentem nového hlavního trenéra národního týmu Vladimíra Vůjtka, a to pro MS v hokeji 2016. Oba hokejoví machři tak navázali na úspěšnou spolupráci z předchozí sezony, kdy se představili i na mistrovství světa v Praze a Ostravě. „S Petrem Jarošem jsem dělal u slovenského nároďáku, takže vím, že je to zkušený trenér brankářů. Dělal u národního týmu Norska, v Minsku, má za sebou americkou školu. Myslím, že je to v současnosti jeden z nejlepších trenérů brankářů v bývalém Československu,“ řekl v médiích hlavní kouč Vladimír Vůjtek.

PETR JAROŠ - BRANKÁŘSKÝ EXPERT. SNAD

Trenéra Petra Jaroše prý nabídka vést českou reprezentaci překvapila. „Nečekal jsem, že by něco takového mohlo přijít. Bylo příjemné, když pan Vůjtek zavolal a chtěl, abych byl v jeho trenérském štábu,“ prozradil, podle jehož mínění hlavní trenér Vladimír Vůjtek vytvořil „dobrá a silný“ realizační A-tým.

Rodilý Pražák Petr Jaroš debutoval v extralize v sezóně 2000/01, kdy odehrál čtyři zápasy. Užil si radosti, když byl v prosinci roku 2003 nominován na Baltika Cupu a prožil si tak debut v seniorském národním týmu. V dalších sezonách nastupoval za HC Energii Karlovy Vary a HC Rabat Kladno. Poté zkusil zahraniční angažmá v běloruském Zhlobinu a finském Kiekko Vantaa, kde byl velmi oblíbený.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Zbyněk Irgl
Zbyněk Irgl
zobrazit profil Martin Jiránek
Martin Jiránek
zobrazit profil Sidney Crosby
Sidney Crosby
zobrazit profil Michal Špit
Michal Špit
zobrazit profil Jaroslav Kopřiva
Jaroslav Kopřiva
zobrazit profil Tereza Nosková
Tereza Nosková
zobrazit profil Andrej Nestrašil
Andrej Nestrašil
zobrazit profil Michal Trávníček
Michal Trávníček