Václav Svoboda

Datum narození: 16. 1. 1964
Místo narození: Děčín
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Václav Svoboda se proslavil díky seriálu Ulice. Zahrál si zde velmi rozporuplnou postavu - od podrazáka až po milujícího manžela a otce.

Vždy tíhnul k herectví. Už v deseti letech Václav Svoboda působil v Divadle Na provázku, kde hrál v dětském studiu, a chodil do dramatického kroužku. Po střední škole bylo tedy jasné, kam zamíří. Po úspěšném ukončení herectví na brněnské konzervatoři získal stálé angažmá v divadle Husa na provázku, kde hrál v mnoha představeních.

VÁCLAV SVOBODA A JEHO PROBLÉMY S DCEROU

V Praze jsou výkony Václav Svoboda známy se scén, jako jsou Divadlo na Fidlovačce a Vinohradské divadlo. Zde se potkal s hereckými partnery Václavem VydrouTerezou Bebarovou či Ondřejem Brouskem.

Svoboda jako Venoš v Básnících 

Na stříbrném plátně Václav Svoboda debutoval v 90. letech 20. století, a to v báječných komediích Dušana Kleina Jak básníci přicházejí o iluze a Jak básníkům chutná život. Zde byl společně s Pavlem Křížem, Davidem Matáskem a Karlem Rodenem jednou z hlavních postav.

Jeho nezapomenutelný Moravák Venoš se musel zapsat do paměti každého milovníka této filmové série. A evidentně se Václav Svoboda v roli bodrého milovníka vína osvědčil. Jinak by se neukázal i v dalších Básnících.

Václav Svoboda se stal stálicí Ulice

Jako Lumír Nykl ze seriálu Ulice se Václav Svoboda handrkoval téměř se všemi - s kolegy na radnici (třeba s Miroslavem Hanušem v roli jeho stranického rivala), ale též se svou seriálovou matkou, známou drbnou v podání Jaroslavy Obermaierové.

Svou proměnu z podivínského tlusťocha, přes nafoukaného místního starosty až po pomocníka v pekárněVáclav Svoboda zvládl skvěle. Stejně tak to asi viděla i seriálová ukrajinská krasavice Světlana (herečka Tereza Bebarová), s níž měl syna, a též tvůrci veleúspěšné Ulice.

Svoboda má rád Havla, pivo a víno

Na filmovém plátně a na televizní obrazovce se Václav Svoboda objevil i v dalších snímcích a seriálech. Jmenujme např. drama Tichá bolest, komedii Jedlíci aneb Sto kilo lásky, pohádku Zakleté pírko nebo seriály Četnické humoresky či Černí baroni.

O VÁCLAVU SVOBODOVI ČTĚTE ZDE>>

Jak Václav Svoboda napsal do svého „životopisu“ pro Vinohrady, byl by rád v případě inkarnace neodchycenou velrybou. Jeho nejmilejší dramatik je „nejspíš Václav Havel“, oblíbenou květinou „voňavá“ a nápoji „pivo a víno“.

Václav Svoboda má dospělou dceru a je dědečkem. Po dlouholetém vztahu se začátkem roku 2020 nechal slyšet, že sekonečně ožení s přítelkyní Jitkou. A tak v létě učinil.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Anna Fialová
Anna Fialová
zobrazit profil Naďa Konvalinková
Naďa Konvalinková
zobrazit profil Martin Zahálka
Martin Zahálka
zobrazit profil Amy Schumer
Amy Schumer
zobrazit profil Gregor Bauer
Gregor Bauer
zobrazit profil Javier Bardem
Javier Bardem
zobrazit profil Jana Kolesárová
Jana Kolesárová
zobrazit profil Zdeňka Žádníková
Zdeňka Žádníková