Kabir Bedi

Kabir Bedi

Datum narození: 16. 1. 1946
Místo narození: Mumbaí (Bombaj), Britská Indie
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Indický herec Kabir Bedi proslul rolí malajského tygra Sandokana. Diváky zaujal i o pár let dřív v dobrodružném snímku Černý korzár.

Kabir Bedi začínal v indické „továrně na sny“ - Bollywoodu. Režisér Sergio Sollimo si jej vybral do dobrodružného filmu Černý korzár (1976). Mihl se ve čtyřech epizodách seriálu Dynastie a ve třinácté bondovce s titutlem Chobotnička (1983) s Rogerem Moorem v roli agenta 007. Zde se Ind s uhrančivým pohledem předvedl jako největší padouch snímku.

KABIR BEDI – KRUTÝ ŽIVOT SANDOKANA

Jako malajského tygra Sandokana, bojovníka za nezávislost v časech britské koloniální nadvlády, si Kabira Bediho zvolil opět Sergio Sollimo. Italsko-německo-francouzský seriál Sandokan (1979) se natáčel v Jihovýchodní Asii. Do stejné role byl Kabir Bedi obsazen i v “návratovém” seriálu z 90. let 20. století. Vidět jej můžete i jako prince princ Omar Rašíd se objevoval v nekonečné televizní soap-opeře Báječní a bohatí. Roli dostal ve víc než 120 filmech, seriálech či dokumentech.

Charizmatický Kabir Bedi byl třikrát ženatý. Z těchto vztahu se mu narodily tři děti. Dcera Pooja Bedi (nar. 1970) byla v letech 1991 až 1995 herečkou, pak se vrhla do na kariéru redaktorky. Syn Adam (1981) je bollywoodským hercem. Syn Siddarth odešel studovat do USA, trpěl schizofrenií a 26 letech spáchal sebevraždu (v roce 1997).

Kabir Bedi pobývá střídavě v Londýně, Římě a Bombaji. Hovoří hindsky, anglicky a italsky. V roce 1978 na základě internetového průzkumu deníku The Times of India obsadil čtvrté místo v žebříčku století pro nejhezčí Indy. Proslavil se i svým vztahem se Sonu Waliaovou, Miss Indie z roku 1985.

Herec Kabir Bedi se narodil v Bombaji do sikhské rodiny. Matka Freda konvertovala k buddhismu; otec Baba Phyare Lal Bedi byl spisovatelem a filozofem.

 

Další Herci

zobrazit profil Ezra Miller
Ezra Miller
zobrazit profil Adam Sandler
Adam Sandler
zobrazit profil Zdeňka Žádníková
Zdeňka Žádníková
zobrazit profil Tereza Bebarová
Tereza Bebarová
zobrazit profil Bruce Willis
Bruce Willis
zobrazit profil Matěj Paprčiak
Matěj Paprčiak
zobrazit profil Djimon Hounsou
Djimon Hounsou
zobrazit profil Hynek Čermák
Hynek Čermák