Erika Bornová

Erika Bornová

Datum narození: 18. 11. 1964
Místo narození: Praha
Profese: sochařka, malířka, kurátorka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Malířka a sochařka Erika Bornová, je dcerou Adolf Borna, světoznámého malíře, kreslíře, ilustrátora, animátora, karikaturisty, který zemřel 22. května 2016.

Výtvarnice, malířka, sochařka a kurátorka Erika Bornová po studiu SOŠV Praha vystudovala Akademii výtvarných umění, kterou dokončila roku 1988. Vystavovala nejen v Česku, ale též v zahraničí, někde i opakovaně. Jmenujme třeba: Prahu, Karlovy Vary, Vídeň, Berlín, Oslo.

ERIKA BORNOVÁ - OSOBNOSTI TRUCHLILY S NÍ

Ke svým sochařským výtvorům používá Erika Bornová poměrně netradiční materiál – polystyren. Její sochy jsou vystavěny na obecné, nikoli individuální bázi. To však není chyba, ale záměr. Vytváří neexistující svět. Děj se odehrává v prostoru fantazie, touhy, snu. Erika Bornová ponechává povrch materiálu svých děl v naturálním, tedy bílém stavu, popřípadě jej částečně překrývá barvou či dalšími látkami. Zajímavé je, že v dílech autorky absentuje detail.

Právě Erika Bornová tisku oznámila, že navždy odešel její otec, světoznámý výtvarník, karikaturista, gragik a malíř Adolf Born.

 

Další Umělci

zobrazit profil Marek Zelinka
Marek Zelinka
zobrazit profil Eva Krejčířová
Eva Krejčířová
zobrazit profil Jiří Káš
Jiří Káš
zobrazit profil Eva Štefková
Eva Štefková
zobrazit profil Jonáš Ledecký
Jonáš Ledecký
zobrazit profil Vítězslav Štefl
Vítězslav Štefl
zobrazit profil Ruby Rubacuori
Ruby Rubacuori
zobrazit profil Michaela Hořejší
Michaela Hořejší