Lukáš Mareček

Lukáš Mareček

Datum narození: 17. 4. 1990
Přezdívka: Marec
Místo narození: Ivančice
Profese: fotbalový záložník
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Lukáš Mareček je fotbalista, vybraný trenérem Pavlem Vrbou za náhradníka pro reprezentaci Česka na EURO 2016 ve Francii. Na hřišti zastává post záložníka. Spoluhráči ho přezdívají Marec, na dresu mívá jedenáctku.

Lukáš Mareček se narodil 17. dubna 1990 v Ivančicích. Ve svých šesti letech začal chodit hrát fotbal za Domašov. Registrován byl 29. května 1996, o dva roky později však přestoupil do 1. FC Brno. Postupně se propracoval přes žákovské a dorostenecké týmy do A-mužstva, se kterým nastoupil svůj první ligový zápas 17. února 2008 v Jablonci.

Přestože odehrál v české lize za Zbrojovku Brno padesát zápasů, nepodařilo se mu vstřelit gól. V lednu 2010 se přestěhoval do Belgie, vyhlídl si jej totiž tamní tým RSC Anderlecht Brusel. O dva a půl roku později odešel hostovat do nizozemského týmu Eredivisie SC Heerenveen. Tam se propracoval i do základní sestavy, vstřelil zde svůj první ligový gól. Heerenveen však opci neuplatnil a Lukáš Mareček se vrátil zpět do belgického Anderlechtu.

V létě 2013 přestoupil do pražského klubu AC Sparta Praha. Již 5. září toho roku vstřelil branku Slovanu Bratislava. V roce 2014 získal se Spartou Praha double (Sparta vyhrála jak nejvyšší národní ligu tak i národní pohár) a to i přesto, že ve finálovém penaltovém rozstřelu proti Viktorii Plzeň Lukáš Mareček svůj pokus neproměnil. Další gól vstřelil v odvetě 2. předkola ligy UEFA 22. července 2014 klubu FC Levadia Tallinn, Sparta nakonec pohodlně zvítězila 8:1.

25. února vstřelil Lukáš Mareček první branku v zápase proti ruskému FK Krasnodar, Sparta nakonec vyhrála 3:0 a postoupila do osmifinále Evropské ligy. Nakonec však ve čtvrtfinále nestačili na španělská Villarreal a byli vyřazeni po prohrách 2:1 a 4:2.

Lukáš Mareček pravidelně nastupuje za české mládežnické výběry od svých 16 let. 24. března 2016 debutoval v A-mužstvu České republiky v přípravném zápase proti Skotsku, Skotsko zvítězilo 1:0.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jakub Kornfeil
Jakub Kornfeil
zobrazit profil Slavomír Lener
Slavomír Lener
zobrazit profil Jan Výtisk
Jan Výtisk
zobrazit profil Petr Švancara
Petr Švancara
zobrazit profil Michal Kempný
Michal Kempný
zobrazit profil Lukáš Konečný
Lukáš Konečný
zobrazit profil Vavřinec Hradilek
Vavřinec Hradilek
zobrazit profil Simona Baumrtová
Simona Baumrtová