Jamie Vardy

Datum narození: 11. 1. 1987
Místo narození: Sheffield, Velká Británie
Váha: 76 kg
Výška: 178 cm
Profese: fotbalový útočník

Související celebrity

Životopis

Fotbalový útočník Jamie Vardy nadchl v sezóně 2015/16 Anglii v dresu mistrovského Leicester City. Nastřílel 24 gólů a novináři ho zvolili nejlepším hráčem sezóny. Výkony si vydobyl místo v anglické reprezentaci a na Euru 2016 ve Francii.

Jamie Vardy se narodil v Sheffieldu a ve zdejším klubu začínal s fotbalem. Nešlo to úplně po másle, klub na něj ve Vardyho 15 letech zanevřel. Jamie Vardy pak v jiných týmech kopal osmou, později šestou anglickou ligu. Trénoval tehdy dvakrát týdně po práci.

Do Leicesteru City se Jamie Vardy přišel v roce 2012 a v následující sezóně týmu pomohl dostat se do Premier League. Ani v takovém klubu neskrýval Jamie Vardy svůj temperament, jeho výkony ale neovlivnily. V první sezóně obsadil Leicester v Premier League 14. místo z 20. V následující sezóně s velkým přispěním Jamie Vardyho slavil v kolébce fotbalu ligový titul.

Jamie Vardy na podzim 2015 dokázal skórovat v 11 zápasech za sebou. Prosadil se i proti Manchesteru United, některé trefy byly ukázkové. Jeho šňůru sice v následujícím kole zastavilo Swansea City, stejně ale s Leicesterem jednoznačně prohrálo. Góly v 10 zápasech za sebou dokázal v dresu Manchesteru vsítit v sezóně 2002/03 Ruud van Nistelrooy.

Absolutní rekord padl v sezóně 1931/32. Jimmy Dunne tehdy hrál za Vardyho rodný Sheffield a skóroval ve 12 utkáních Premier League po sobě.

Jamie Vardy na sebe strhával pozornost fanoušků na hřišti i v soukromém životě.  Propírala se jeho svatba v květnu 2016. Vzal si svoji přítelkyni Rebekah Nicholsonovou. Nebylo to jen tak, vyčítali jí, že má děti s předchozími třemi partnery, tedy včetně Jamie Vardyho. Porodila mu mladší dceru Sofii. Jamie Vardy má starší dceru Ellu z předchozího vztahu s Emmou Daggertovou. Kvůli svatbě také Jamie Vardy zmeškal přípravný reprezentační zápas s Austrálií před Eurem 2016 ve Francii.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne
zobrazit profil Marek Štěch
Marek Štěch
zobrazit profil Olga Šípková
Olga Šípková
zobrazit profil Zbyněk Michálek
Zbyněk Michálek
zobrazit profil Tomáš Přikryl
Tomáš Přikryl
zobrazit profil Josef Vašíček
Josef Vašíček
zobrazit profil David Sklenička
David Sklenička
zobrazit profil Lenka Antošová
Lenka Antošová