Joe Hart

Datum narození: 19. 4. 1987
Místo narození: Shrewsbury, Velká Británie
Výška: 196 cm
Profese: fotbalový brankář
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Fotbalový brankář Joe Hart je jedničkou v anglickém národním týmu a také v klubu Manchester City. Je vysoký, neobyčejně pohyblivý, má téměř kočičí pohyby. Občas bývá přirovnává k chobotnici, ačkoli mu narostly jen dvě ruce a dvě nohy.

Joe Hart začal kopat za klub ve svém rodném městě Shrewsbury. Neunikl pozornosti týmů z Premier League, v roce 2006 ho angažoval Manchester City. Přestože Joe Hart strávil nějaký čas na hostování v nižších soutěžích a v Birminghamu, Manchester City kvůli tomu neopustil. Za své výkony v Birminghamu byl vyhlášen nejlepším brankářem Premier Legue pro sezónu 2009/10.

V sezóně 2011/12 s Manchesterem City Joe Hart poprvé vyhrál Premier League. což si zopakoval o dvě sezóny později. V roce 2014 dobyl Manchester City double, zvítězil s Joe Hartem a pod taktovkou Manuela Pellegriniho i v anglickém poháru. Na kontě má Joe Hart přes sto odchytaných utkání v nejvyšší anglické fotbalové lize s čistým kontem. Přesto se ani takový hráč neubrání chybě, u brankáře bývá o to více vidět. S Manchesterem City pravidelně hraje evropské poháry. V sezóně 2015/16 Joe Hart v semifinále Ligy mistrů vychytal Real Madrid, ovšem bez Cristiana Ronalda. Nepřišel si na něj ale ani Lionel Messi s Barcelonou.

Anglii začal Joe Hart reprezentovat v sezóně 2005/6 v jejím výběru do 19 let. Členem národního áčka je od roku 2008. Joea Harta do národního týmu povolal Fabio Capello, v roce 2008 z Hartova debutu za Anglii proti Česku ale sešlo. V roce 2013 se Joe Hart zaskvěl v přátelském zápase Anglie proti Brazílii ve Wembley. Joe Hart vyrazil Ronaldinhovu penaltu a kry i následnou dorážku. Anglie nakonec zvítězila 2:1 a to znamenalo výhru nad Brazílií po 23 letech.

V červnu 2015 se Joe Hart oženil. Vzal si po šestiletém vztahu svou přítelkyni Kimberley Crew. Svatbu si pár užil v italské Florencii a Joe Hart alespoň na chvíli opustil Manchester. Anglie s Joe Hartem jako s jedničkou v bráně pochopitelně počítali pro Euro 2016 ve Francii.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE



 

Články o celebritě

Berger se synem o Anglii: Nepatří do TOP 4, trenér to umí s hráči i experty Berger se synem o Anglii: Nepatří do TOP 4, trenér to umí s hráči i experty V Anglii strávili velkou část života, a tak je pro ně páteční zápas s Českem dvojnásob pikantní. „Kl... číst článek
Liverpool vyrovnal rekord, Chelsea řádila. Čech ze střídačky sledoval remízu Liverpool vyrovnal rekord, Chelsea řádila. Čech ze střídačky sledoval remízu Fotbalisté Liverpoolu zvítězili v anglické lize nad Cardiffem 4:1 a posunuli se do čela tabulky. Nep... číst článek
Pogba králem! Před bláznivou penaltou ušel 29 kroků, pak děkoval Mourinhovi Pogba králem! Před bláznivou penaltou ušel 29 kroků, pak děkoval Mourinhovi Že se mu chtělo před sezonou do Barcelony? Že pod José Mourinhem v Manchesteru United nehraje tak, c... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Ronald Knot
Ronald Knot
zobrazit profil Jonáš  Kašpar
Jonáš Kašpar
zobrazit profil Kateřina  Elhotová
Kateřina Elhotová
zobrazit profil Theodor Gebre Selassie
Theodor Gebre Selassie
zobrazit profil Ferdinand Berousek
Ferdinand Berousek
zobrazit profil Lubomír Jančařík
Lubomír Jančařík
zobrazit profil Filip Forejtek
Filip Forejtek
zobrazit profil Miroslav Cipra
Miroslav Cipra