Adele

Datum narození: 5. 5. 1988
Místo narození: Londýn
Profese: zpěvačka, skladatelka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Adele je britská zpěvačka a skladatelka, která za svou píseň Skyfall (byla hlavním hitem bondovky) získala Zlatý glóbus a Oscara.

Zpěvačka a skladatelka Adele, celým jménem Adele Laurie Blue Adkins, převzala V roce 2008 cenu BRIT Awards v kategorii Cena kritiků, jež je udílena umělcům, kteří ještě nevydali album. Od té doby se s jejím úspěchy roztrhl pytel. To platí hned o jejím debutovém albu nazvaném 19, za něž získala první místo prodejního žebříčku ve Velké Británii.

ADELE PROMLUVILA O MATEŘSTVÍ

Druhá deska – 21Adele vynesla super hodnocení prestižního hudebního magazínu Billboard, který ji označil za nejlepší album všech dob. A v roce 2012 se předvedla se svojí písní Skyfall, za kterou obdržela Zlatý glóbus a Oscara. Zpěvačce se tak podařilo se svými alby předčít i Rolling Stones a Madonnu, a to v délce, jakou se její alba udržela na prvním místě nejprodávanějších desek. V kapse již má též Ceny Grammy za píseň i album roku.

Po tříleté pauze přišla Adele roku 2015 s třetím studiovým albem s názvem 25, které ji ihned dostalo zpět na vrchol hudební scény. Píseň Hello za pouhé tři měsíce dosáhla na YouTube jedné miliardy zhlédnutí. Videoklip ke skladbě také drží rekord: v největším počtu zhlédnutí na YouTube v prvních 24 hodinách od zveřejnění – 27,7 milionů.

ADELE - JAK VYPADALA PŘED ZÁSAHEM STYLISTY!

K psaní textů písní Adele údajně inspiroval její první vážný vztah, který prožila s bisexuálem. V lednu 2012 její tým tisku oznámil, že udržuje partnerský vztah s ředitelem charitativní organizace Drop4Drop Simonem Koneckim. 19. října 2012 se jim narodil syn Angelo James. Simon Konecki již má dceru z bývalého manželství.

ADELE A VÝDĚLKY SLAVNÝCH - ČTĚTE ZDE>>

Na bydlení si rozhodně nemohli stěžovat. Z bytu v londýnské čtvrti Notting Hill, který Adele koupila v roce 2008, se v prosinci 2011 přestěhovali do desetihektarového sídla s deseti ložnicemi v anglickém hrabství Západní Sussex. Novinářům se podařilo vypátrat, že Adele koupila další stavení - dům za 230 milionů.

V roce 2018 se Adele a Simon Konecki rozešli. Roku 2021 se dala dohromady se sportovním agentem Richem Paulem, kterého si v listopadu 2023 vzala.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Michal Pavlíček
Michal Pavlíček
zobrazit profil Karel Svoboda
Karel Svoboda
zobrazit profil Jaroslav Petrásek
Jaroslav Petrásek
zobrazit profil Josef Holomáč
Josef Holomáč
zobrazit profil Miroslav Barabáš
Miroslav Barabáš
zobrazit profil Richard Tesařík
Richard Tesařík
zobrazit profil Radůza (Radka Vranková)
Radůza (Radka Vranková)