Michal Pešek

Datum narození: 4. 5. 1959
Datum úmrtí: 7. 5. 2012
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herec Michal Pešek byl přítelem Veroniky Žilkové. Již zesnulý moderátor, někdejší místní politik a podnikatel Michal Pešek chodil prý i s Dagmar Veškrnovou-Havlovou a Klárou Jandovou.

Typ: roztomilý ťuňťa, z něhož se snad klube muž nikoli úplně bez mozku. Tak by se daly shrnout nejvýraznější role herce Michala Peška. Řeč je zejména o mladých hrdinech seriálů Malý pitaval z velkého města (1982) a Zkoušky z dospělosti (1979).

MICHAL PEŠEK A MILENKY: HAVLOVÁ A JANDOVÁ

Poprvé si Michal Pešek před filmovou kameru stoupnul v roce 1976 (psychotický snímek Karla Kchyni Smrt mouchy), naposledy roku 2007 (drama Petra Nikolajeva …a bude hůř). A bylo: smrt a pohřeb.

Mezi těmito filmy je však třicet let, kdy si zahrál desítky rolí ve většinou nikterak tak temných snímcích. Vzpomeňme třeba na komedii Zdeňka Podskalského Křtiny (1981), kde ztvárnil jednu z hlavních rolí, a to po boku hvězd, jako jsou Miloš Kopecký, Jiřina Jirásková, Miloš Kopecký, Jiřina Jirásková, Dagmar Veškrnová-Havlová, Libuše Šafránková či Svatopluk Skopal.

Herce s řídkými světlými vlasy, Michala Peška, si můžete pamatovat též ze seriálů. Hrál – kromě již zmíněných - například v pohádkové love story Arabela (1979); v pětidílné životopisné sérii Evžena Sokolovského Gottwald (1986), kde si roli českého komunistického bastarda střihnul Jiří Štěpnička; v dramatické válečné epopeji Rodáci (1988) s Janem Šťastným v hlavní roli. Posledním seriálem života Michala Peška byl sitcom Jaroslava Dudka Hospoda (1996), v nemž si u piva poklábosili mj. Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář či tamní kuchař a komik Josef Dvořák.

Pražský rodák Michal Pešek vystudoval konzervatoř v Praze, v rámci níž byl roku 1977 na stáži v USA. Absolvoval v roce 1980. Hrál například v Městských divadlech pražských, v Divadle Na Vinohradech, v Národním divadle. Byl poslancem (OF) za Prahu 6. V roce 1991 působil jako moderátor rozhlasových stanic RTL Radio Praha, Golem, Bonton. V roce 1993 se vrhnul do podnikání. Na prkna, co znamenají svět, se vrátil po šestnácti letech v inscenaci Kachna na pomerančích.

Konec života Michala Peška, který v té době byl již velmi bohatý, nestál za nic. Ve svých třiapadesáti letech zemřel na rakovinu. Když umíral, byl slepý. Na jeho pohřeb z řady krásných žen, převážně českých hereček, s nimiž měl vztah, přišla pouze Veronika Žilková v doprovodu své dcery Agáty Hanychové.

 

Články o celebritě

Fotbalisté utekli z ledového Česka: Vánoce na pláži v Dubaji! Fotbalisté utekli z ledového Česka: Vánoce na pláži v Dubaji! Slunce nad hlavou, vzduch 26 stupňů, moře 25,5 stupně. To je lákavé! Však by také šlo momentálně v D... číst článek
Velká bolest Žilkové: Volal, že umírá, ale... Velká bolest Žilkové: Volal, že umírá, ale... Herečka Veronika Žilková (60) vydala vzpomínkovou knihu Dělte dvěma, která je kromě úžasně zpracovan... číst článek
Necenzurované vzpomínky Veroniky Žilkové: Nevěrná s Peškem (†53)! Pak mi Michal zavolal, že umírá… Necenzurované vzpomínky Veroniky Žilkové: Nevěrná s Peškem (†53)! Pak mi Michal zavolal, že umírá… Ve své vzpomínkové knize Dělte dvěma se Veronika Žilková (60) nevyhýbá ani svým mladickým milostným ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Alena Doláková
Alena Doláková
zobrazit profil Ladislav Hampl
Ladislav Hampl
zobrazit profil Kristýna Frejová
Kristýna Frejová
zobrazit profil Marie Kyselková
Marie Kyselková
zobrazit profil Ján Jackuliak
Ján Jackuliak
zobrazit profil Václav Kotek
Václav Kotek
zobrazit profil Jitka Ježková
Jitka Ježková
zobrazit profil Filip Kaňkovský
Filip Kaňkovský