Marek Hlavica

Marek Hlavica

Datum narození: 4. 2. 1961
Místo narození: Praha
Profese: novinář
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Novinář Marek Hlavica je synem herečky Ivanky Deváté. Odborník na komunikaci a hudebník Marek Hlavica pochází z uměleckého klanu Hlaviců.

Marek Hlavica vystudoval Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze. Poté pracoval v časopise Mladý svět, kde začínal jako elév a později redaktor. V roce 1990 odjel na stáž do časopisu Rolling Stone v New Yorku. Po návratu se díky zkušenostem z Ameriky v oboru vydavatelství a mediálního obchodu stal obchodním ředitelem společnosti Mladý svět a posléze šéfem celého stejnojmenného vydavatelství.

MAREK HLAVICA - KONCERT PRO ZELENÉHO RAULA

Byl zakladatelem a partnerem agentury Impact, která pracovala pro řadu významných mezinárodních i tuzemských klientů, jako jsou Pepsi, Aral, Eurotel či Český telecom. V roce 2000 odešel z agentury a vystřídal pozice manažera komunikace ve společnostech Philip Morris, Citibank, ČEZ a Plzeňský Prazdroj. V roce 2008 začal působit jako nezávislý konzultant v oboru komunikace a ředitel mezinárodního festivalu reklamy PIAF. V lednu 2016 se stal výkonným ředitelem AKA (Asociace komunikačních agentur).

Jako hudebník je Marek Hlavica znám především mezi příznivci jazzu, blues a soulu. V osmdesátých a devadesátých letech hrál bluesovém triu Tucet. Další jeho hudební etapou byla soul rocková formace Žáha, kde se prosadil i jako autor.

Marek Hlavica je synem hereckého páru Ivanka Devátá a Miloš Hlavica. Jeho rodiče se rozešli a otec si vzal filmovou a televizní hvězdu Růženu Merunkovou, s níž měl syna Lukáše Hlavicu (herec a režisér) a herečku Annu Bendovou, která ve svých 33 letech podlehla rakovině. Umělci byli i další příbuzní – dědeček herec, strýc operní pěvec.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Madeleine Albright
Madeleine Albright
zobrazit profil Marcela Černá
Marcela Černá
zobrazit profil Dana Jandová
Dana Jandová
zobrazit profil Kateřina Kaira Hrachovcová
Kateřina Kaira Hrachovcová
zobrazit profil Julius Ševčík
Julius Ševčík
zobrazit profil Ondřej Vetešník
Ondřej Vetešník
zobrazit profil Josef Maršálek
Josef Maršálek
zobrazit profil Jiří Trvaj
Jiří Trvaj