Kamil Halbich

Kamil Halbich

Datum narození: 30. 9. 1966
Místo narození: Liberec
Profese: herec, dabér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Kamil Halbich zazářil v seriálech Chlapci a chlapi, Gympl či Modrý kód. Kromě televize se objevil i ve filmech. Jeho prioritou je divadlo.

Na prknech, která znamenají svět, se Kamil Halbich porvé objevil v roce 1984 v libereckém Divadle F. X. Šaldy ve hře Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho. Po maturitě odjel do Prahy na studium DAMU (herectví ho vyučovala Daniela Kolářová).

KAMIL HALBICH - JAK ZMLÁTIL ŠINKOROVOU

Halbich se předvedl v Učiteli tance

Po absolutoriu Kamil Halbich účinkoval v Divadle Pod Palmovkou, v Divadle v Řeznické (např. v Hello, Dolly), v Divadle Rokoko (Nic svatého) a v CD 94 (v Bouři). Hrál i na Letních shakespearovských slavnostech v představeních Večer tříkrálový, Zkrocení zlé ženy nebo Romeo a Julie.

Roku 1992 se Kamil Halbich stal členem souboru Švandova divadla na Smíchově. Role ztvárnil v řadě inscenací: Brýle Eltona Johna, Ženitba, Mobile Horror, Řemeslníci, Kurz negativního myšlen, Kdo je tady ředitel? Cizí mu nejsou ani prkna v Divadle Na zábradlí a v Národním divadle.

První větší rolí, ve které na sebe upozornil televizní diváky, byla postava Bílka v seriálu Chlapci a chlapi (1988). Ve filmu ztvárnil jednu z hlavních postav ve snímku Jaromíra Jireše Učitel tance (1994) společně s Martinem Dejdarem a Michaelou Kuklovou.

Kamil Halbich si zahrál také v Ulici

Objevil v desítkách seriálů a televizních filmů. Za zmínku rozhodně stojí role Kamila Halbicha v nováckém Gymplu s ručením (ne)omezeným, kde týrá svou manželku alias Danielu Šinkorovou či v třináctidílné Nemocnici na kraji města - nové osudy (2008), v níž se s Richardem Krajčem, Sašou Rašilovem, Lucií Vondráčkovou nebo Vilmou Cibulkovou připojil k již divákům ČT dobře známým tvářím v podání českých hvězd, jako jsou Josef Abrhám, Eliška Balzerová či Hana Maciuchová.

Z filmů, v nichž Kamil Halbich hrál, jmenujme např. Bumerang, Útěk do Budína, Tři bratři nebo Modelář. Milovníci seriálů jej mohli vidět v Ulici, v Doktorce Kellerové, v Modrém kódu, v Temném Kraji nebo v Setřičkách Mordý kód.

Kromě hraní se Kamil Halbich věnuje též dabingu. Svůj hlas propůjčil hlavní postavě seriálu Červený trpaslík, jímž je Arnold J. Rimmer alias Chris Barrie.

O KAMILU HALBICHOVI ČTĚTE ZDE>>

„Divadlo je způsob života, který vás naplňuje, a pokud se mu odevzdáte, tak i nadmíru pohlcuje. Možná i proto jsem se oženil a založil rodinu teprve nedávno, protože předchozích dvacet let jsem na to vlastně pro samou práci v divadle neměl čas,“ svěřil se již v roce 2013 Kamil Halbich se svým soukromím v rozhovoru na stánkách Divadla na Vinohradech.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Batěk
Petr Batěk
zobrazit profil Michael Sheen
Michael Sheen
zobrazit profil Ljuba Krbová
Ljuba Krbová
zobrazit profil Martin Freeman
Martin Freeman
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane