Robert  Mikluš

Robert Mikluš

Datum narození: 31. 10. 1982
Místo narození: Ostrava
Profese: herec a kuchař
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herec Robert Mikluš vynikl jako kuchař a policajt. Kuchaře divákům televize Stream předvedl v Luxusu na talíři, policistu v seriálu Doktor Martin ČT.

Robert Mikluš se stal jedním z protagonistů seriálu Žrouti, který je dílem týmu, jež vytvořil komediální sérii Kancelář Blaník. Tento neobvyklý seriál (Žrouti) je střetem dvou jiných světů: snobské kuchyně neboli labužnického pořadu Luxus na talíři, jehož ministrem kuchařem je právě Robert Mikluš, a lidovém gastronomie, kde je cílem se najíst a přitom co nejméně utratit, což má v paži Míra Hejduk v podání herce Romana Mrázika.

ROBERT MIKLUŠ – KDO VIDĚL JEHO SVÍČKOVOU?

Ostravský rodák Robert Mikluš v divadle působil od střední školy. Po maturitě na Matičním gymnáziu studoval činoherní herectví na brněnské JAMU. Prosadil se na prknech brněnského divadla Husa na provázku, kde hrál v letech 2006 až 2012. Dostal zde roli třeba v trilogii Vladimíra Morávka Perverze v Čechách. Procházel se také na prknech pražského Divadla v Dlouhé.

Objevil se ve filmech Roberta Sedláčka Největší z Čechů, Muži v říji, Sráči, Dědictví aneb Kurva se neříká. V Národním divadle jste ho mohli vidět v inscenaci Vladimíra Morávka 1789 aneb Dokonalé štěstí.

Svůj talent předvedl i v koláži her Václava Havla nazvané Cirkus Havel. V hořké komedie Největší z Čechů hraje rekordmana v pojídání párků. V česko - slovenském seriálu Doktor Martin ztvárňuje trochu přituplého místního policistu Tomáše Topinku. A to tak, že skvěle.

V roce 2022 byl Robert Mikluš nominován na Českého lva za ztvárnění vedlejší role v životopisném dramatu Zátopek (2021).

 

Články o celebritě

Premiéra Volhy ovládla obrazovky, ale… Rozporuplné reakce! Premiéra Volhy ovládla obrazovky, ale… Rozporuplné reakce! Nedělní večer patřil českým seriálů, které svedly lítý boj o sledovanost. Diváci si mohli vybírat me... číst článek
Prvorepublikový boháč Robert Mikluš ze Zlaté labutě: Před 9 lety neměl na nájem! Živořil s 12 tisíci Prvorepublikový boháč Robert Mikluš ze Zlaté labutě: Před 9 lety neměl na nájem! Živořil s 12 tisíci Momentálně na obrazovce nosí šik oblek z 30. let a coby bohatý podnikatel patří mezi horních deset t... číst článek
Mikluš ze Zlaté labutě: ZÁCHRANA NA POSLEDNÍ CHVÍLI Mikluš ze Zlaté labutě: ZÁCHRANA NA POSLEDNÍ CHVÍLI Momentálně na obrazovce nosí šik oblek z 30. let a coby bohatý podnikatel patří mezi horních deset t... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ulrich Thein
Ulrich Thein
zobrazit profil Rosa Leslie
Rosa Leslie
zobrazit profil Liza Colón-Zayas
Liza Colón-Zayas
zobrazit profil Ismael Cruz Córdova
Ismael Cruz Córdova
zobrazit profil Emilia Clarke
Emilia Clarke
zobrazit profil Vladislav  Müller
Vladislav Müller
zobrazit profil Luboš Veselý
Luboš Veselý
zobrazit profil František Peterka
František Peterka