Daniel Dangl

Datum narození: 5. 2. 1975
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Profese: herec, bavič, scenárista, režisér
Znamení: Vodnář

Životopis

Slovák Daniel Dangl je otcem Partičky. Pořad plný humoru na TV Prima bavič nejen moderuje, ale je též autorem námětů a scénářů.

Režisér a herec Ondřej Sokol, jehož později nahradil Michal Novotný, herec Igor Chmela a komici Michal Suchánek a Richard Genzer (bývalý člen taneční formace UNO) se stali známou partou zábavné show TV Prima Partička. Jejím tvůrcem a moderátorem je slovenský „komediant“, scenárista, režisér a bavič Daniel Dangl, který po polygrafickém středním odborném učilišti studoval VŠMU.

DANIEL DANGL - KDO MU PODPÁLIL AUTO ZA MILIONY?

Pro Česko Daniel Dangl tvořil Patričku poté, co s podobným projektem uspěl ve své vlasti. A to není zdaleka jediný televizní pořad, na němž se velkou měrou podílel. Jmenujme třeba Adela show (2010), do níž si v pozici režiséra pozval slovenskou star Adalu Banášovou. V pořadu se objevili Karel Gott, Leoš Mareš, Ladislav Chudík, Patrik „Rytmus“ Vrbovský, Sisa Sklovská, Andrea Verešová či Tina.

Jako režisér si Daniel Dangl úspěšně střihl čtřiadvacetidílný komediální seriál Haló! (2012). Byl členem poroty hudebně-zábavné soutěže Tvoja tvár znie povedome (2016) - v Česku se tato úspěšná show ujala pod názvem Tvoje tvář má známý hlas.

O DANIELU DANGLOVI ČTĚTE ZDE>>

Dano Dangl po polygrafickém středním odborném učilišti studoval VŠMU. V roce 2001 se na udílení cen za reklamu seznámil se svou budoucí ženou Beátou. „Dano bol tvárou jedného mobilného operátora a ja robím v reklamnej agentúre. Môj podgurážený kolega si vtedy vzal do hlavy, že nás musí zoznámiť a naozaj ho privliekol z davu, no vzápätí zmizol,“ prozradila Beáta Danglová, která manželovi porodila syna Olivera a dceru Lauru.

 

Články o celebritě

Další Umělci

zobrazit profil Jiří Havelka
Jiří Havelka
zobrazit profil Iva Havránková
Iva Havránková
zobrazit profil Václav Upír Krejčí
Václav Upír Krejčí
zobrazit profil Michaela Hořejší
Michaela Hořejší
zobrazit profil Erika Bornová
Erika Bornová
zobrazit profil Tereza Vu Hanč
Tereza Vu Hanč
zobrazit profil Natálie Otáhalová
Natálie Otáhalová